Skriv ut  

Aero Lloyd på väg upp i luften igen?

Flygnyheter, Toni Schönefelder, den 26 november 2003
Österrikes förra raceress Nikí Lauda - grundare av Lauda Air som han sålt - har tecknat ett avtal med konkursförvaltaren som hanterar Aero Lloyd att ta över 2 flygplan till sitt nya lågpris flygbolag Fly - Niki Sex ytterligare flygplan är chartrade med besättning till ett USA bolag för denna vintersäsong.

Fem flygplan är redan i luften under gamla namnet Aero Lloyd då tidigare huvudägaren Bayrische Landesbank som först godkände en saneringsplan för att endast två veckor senare försätta bolaget i konkurs en tidig morgon kl.06.00 utan förvarning till personal eller flygresenärer. Något skedde därefter eftersom banken som först vägrade snabbt gav ett belopp på 8 miljoner Euro för en fortsatt drift av fem flygplan som nu flyger charter för TUI, Thomas Cook och andra bolag som hade avtal med Aero Lloyd.
Enligt ett pressmeddelande från i fredags finns det en ännu inte namn given investorgrupp som har garanterat 60-70 milj euro för att få upp Aero Lloyd på nytt i luften. Bolaget skall då enbart flyga på destinationer som lämpar sig för lågprisflyget.
Den tyska marknaden översvämmas för närvarande av cirka lågprisflygbolag allt medans TUI:s Hapag Lloyd Express gör fortsatta förluster likaså Lufthansa:s tillsammans med varusgruppen Quelle ägda Thomas Cook som förutom att vara Europas 2:a största charterarrangör flyger på åtskilliga destinationer enligt lågprisflygets koncept.
 

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev