Skriv ut  

Austrian lägger ner långlinjer men ...

Flygnyheter, RUNE OLAUSSON, den 16 augusti 2006
..... börjar servera gratis mat igen.
Under mars månad nästa år kommer Austrian att lägga ner fyra långlinjer från Wien till Sydney , Melbourne , Kuala Lumpur och Singapore . Kraftigt ökade bränslepriser kombination med biljettpriskonkurrens från bl a Emirates , Qantas och ett par asiatiska bolag gör att Austrian inte kan få lönsamhet på linjerna. Eventuellt kommer man, enligt obekräftade uppgifter, att flytta en del av den lediga kapaciteten till nya linjer i Indien och Kina.   Routerna till Australien startades av Lauda Air för en del år sedan och var till en början lönsamma. Lauda Air köptes därefter av Austrian, som nu uppges vara intresserade av sälja detta dotterbolag.

Austrian flyger också tre långlinjer västerut, från Wien till New York, Washington DC och Toronto. Bolaget har satsat stort på att förbättra sin business-class-service på de interkontinentala routerna och har på en del av Matturerna en professionell kock med i kabinbesättningen.  (bilden th endast för smaklökarnas skull)

Senare i höst kommer Austrian att på nytt börja servera gratis måltider i turistklass på samtliga europeiska linjer. Precis som en del andra europeiska bolag har man de senaste åren tagit betalt för matbrickan av de passagerare som reser "bakom skynket". 

Senaste tillgängliga halvårs-statistiken (januari - juni) visar att Austrian på sina reguljära linjer hade ca 4.3 miljoner passagerare, en ökning 13 procent jämfört med året innan. Charterresenärerna var ca 678.000, en ökning med knappt 2 procent. Lauda Air
 
I Austrian Airlines Group ingår fyra flygbolag: Austrian, Austrian Arrows, Lauda Air och Slovak Airlines. Austrian är medlem i Star Alliance.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev