Skriv ut  

Trafiken växte med 6,3% för SAS under november

Notiser, Redaktionen, den 7 december 2012
SAS koncernens trafik ökade med 6,3% under november och antalet passagerare ökade med 2,7% och uppgick till 2,1 miljoner.

Trots osäkerheten som uppstod kring SAS i samband med förhandlingarna av nya fackliga kollektivavtal uppvisar koncernen en trafikökning på 6,3% under november. De interkontinentala linjerna fortsatte att växa mer än genomsnittet med en tillväxt på 9,9%. Därutöver var tillväxten god på europalinjerna. Totala kabinfaktorn sjönk marginellt med 0,1 procentenheter jämfört med föregående år

-       November var en dramatisk månad för SAS. Mot den bakgrunden kan vi vara nöjda med att trafiken växte med 6,3%. Det är också  mycket glädjande att se det starka gensvaret på den kampanj som vi lanserade i slutet av november. Att vi så snabbt återfått passagerarnas förtroende är naturligtvis glädjande, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Yielden var 3,1% högre under oktober (rapporteras med en månads fördröjning), än föregående år samtidigt som enhetsintäkten, RASK, ökade med 6%, vilket var högre än förväntat. Under november förväntas förändringen av yield och RASK bli i nivå med föregående år.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev