Tråden startades av: Ekonom  2020-08-01 09:36:58
Värdet i ett flygbolag? 
Jag sitter och tittar på Skandinaviens största flygbolag på börsen och undrar, vad är det egentliga värdet i ett flygbolag. Genom åren har man sett hur bolag delas upp i flera delar, personal, organisation, flygplan, biljettförsäljning. Vad är kärnan och vad är det man som aktieägare egentligen är delägare i. Det känns som en fiktion mer än reella värden.

Vad är värdet i ett flygbolag?

https://www.di.se/bors/aktier/nas/

https://www.di.se/bors/aktier/sas/

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Eric
2020-08-10 08:05:00
SV: Värdet i ett flygbolag?
Pratar vi om det danska bolaget som hålla flytande med svenska skattemedel finns även ett värde i slotar (även om dessa är pantsatta)

Vet inte om samma gäller norskornas slotar på LGW.
Åke
2020-08-09 07:29:10
SV: Värdet i ett flygbolag?
Som många redan skrivit här inne så är värdet primärt varumärket och ett par Dell datorer på kontoret. Om ens det. De flesta flygbolag leasar flygplanen så något värde finns inte där och kassaflödet är otroligt instabilt så det går inte räkna på något där. Personalen är relativt enkelt att ersätta. Det finns också ett värde i ett AOC, tränings organisationen och eventuellt underhållstillstånd. Men det är väl inga jättesummor som man kan bli rik på börsen med. Sen är det ju en komplex organisation att bygga upp så finns väl en viss tröghetsvärde där att kunna köpa sig in i en redan färdigställd organisation.
Börsen
2020-08-05 16:07:16
SV: Värdet i ett flygbolag?
Jag har lite bakgrund som delägare i mindre flygbolag och det stora värdet enligt min erfarenhet är varumärket man bygger upp, om man nischat sig på något speciellt, service? rutter? Det kopplat till ditt tillstånd kommer ha ett visst värde och det finns oftast köpare till detta. Sedan beror det på vad för typ av bolag du tittar på, mindre flygbolag <20flotta värderas nog annorlunda än ett börsnoterat flygbolag.
@BK
2020-08-02 17:51:38
SV: Värdet i ett flygbolag?
Ändra det till ägare skulle aldrig låta det gå i KK.
sv BK
2020-08-02 11:45:50
SV: Värdet i ett flygbolag?
Vilka plan kan flyga halvtomma, och ändå gå med vinst?
Biljettpriset torde då att var aningen högt.
BK
2020-08-02 01:52:25
SV: Värdet i ett flygbolag?
Många hakar upp sig på sk kabinfakor dvs hur fulla planen är.Men det är missvisande då vissa plan kan flyga halvtomma å åndå gå med vinst.
Sedan finns det dom som alltid skyddas tex upphandlad trafik mm.Och till sist SAS då regeringen skulle aldrig låta dem gå i kk.
ABC
2020-08-01 13:00:01
SV: Värdet i ett flygbolag?
Det stora värdet är varumärket och varje krona som passagerare kan tänkas betala extra för ett resa med just det flygbolaget. D.v.s. värdet av trogna passagerare.

Vissa flygbolag har också stora tillgångar, andra inga alls.

Sen får du räkna bort alla skulder (inkl pensioner) och extra kostnader.

Sist men inte minst får du fråga dig om bolaget har en framtid eller ej.
 

Tillbaka

Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn