Skriv ut  

Thailandsresenärer flygs hem via Phuket

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 1 december 2008
Skandinaviska resenärer som är strandsatta i Thailand får flyga hem via andra flygplatser än de som är ockuperade i huvudstaden Bangkok. I dag sätter SAS och Finnair in extra flygningar från semesterorten Phuket.

På måndagens morgon hämtade ett Finnairplan hem nästan 300 passagerare och enligt Österbottens Tidning väntade då omkring 1 300 av Finnairs kunder på returflyg i Bangkok. Finnair planerar tre eller fler extra flygningar från Phuket till Finland.

I dag inleder också SAS extraflygningar från Phuket. Ett av bolagets plan av typen A340 som har varit strandsatt på Bangkoks internationella flygplats, Suvarnabhumi, har i dag fått lämna flygplatsen och har landat i Phuket för att påbörja flygningar till Skandinavien, säger SAS i ett pressmeddelande på måndagen.

SAS omdirigerade på söndagen en flygning till Bangkok så att den i stället gick till militärflygplatsen U-Tapao, som ligger omkring 150 kilometers bilväg från Bangkok. Det fullsatta planet med 247 passagerare landade på Arlanda flygplats tidigt på måndagen.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev