Skriv ut  

Ambassaden: Ingen hotbild mot turisterna

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 26 november 2008
Regeringsfientliga demonstranter har intagit Bangkoks internationella flygplats. Mellan två och tre tusen passagerare har under natten varit strandade i avgångshallen. De har nu fått möjlighet att lämna flygplatsen och återvända till staden, enligt personal vid svenska ambassaden som också säger att inga turister är hotade till livet.

Omkring 50 svenskar fanns bland de resenärer som under natten inte kunde lämna flygplatsen.

Läget inne i avgångshallen var på tisdagskvällen lugnt, enligt SAS-personal på plats.

- Vi ser inget av oroligheterna, säger Anders Lindström, kommunikationsdirektör SAS International, till DN

Alla flyg till och från Bangkok är inställda under dagen.

Enligt Rapports morgonnyheter har demonstranter under morgonen intagit flygledartornet, personalen har fått lämna sin arbetsplats.

- Explosioner har förekommit i demonstrationsområdet, strax utanför flygplatsen, där bilar lämnar passagerare, säger Karloo Laakso, Svenska Ambassaden, till SVT.

Han medverkade via telefon i programmet Gomorron Sverige och berättade att inne i staden Bangkok märks inte mycket av oroligheterna.

- Vi ser inte att det finns en hotbild mot turisterna, men det kan vara krångligt att ta sig hit när den stora flygplatsen är stängd.

- Till att börja med verkar det som att demonstranterna ville hindra landets premiärminister från att återkomma från en resa till Peru. Nu vill man visa sakernas tillstånd i Thailand och ockuperar därför flygplatsen.

Kommer UD att avråda svenskar från att resa till Thailand?

- Vi får diskutera med UD hemma i Sverige. Vi ser inte i dagsläget ett hot om livet för svenska turister, sade Karloo Laakso till SVT.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev