Ur innehållet i Airmail nr. 1257

Publicerat: 2012-10-23 - "Airmail - Nya långlinjer värda miljarder - Ryanair närmare Ryssland"

Nya långlinjer till Arlanda är värt miljarder

Flygnyheter: Los Angeles, Hong Kong, Tokyo, Singapore och ytterligare fem interkontinentala destinationer. Om Arlanda kan få direktlinjer dit skulle det innebära miljardvinster, inte bara för flygplatsen utan hela Sverige.
Problemet är att det saknas flygbolag som vill flyga interkont på Stockholm.

Läs mer


Ryanair rycker närmare Ryssland

Notiser: I nuläget flyger Air Berlin, Vueling och Pegasus Airlines lågkostnadsflyg till Ryssland. Ryanair däremot har ännu inte gett sig in på den ryska marknaden. Men en ändring kan vara på gång.

Läs mer


Grekiskt flygbolag startar trafik på Arlanda

Notiser: Arlanda får en helt ny destination när grekiska flygbolaget Aegean startar trafik från Kalamata till Stockholm.

Läs mer


Flygplatser vill upphandla trafik själva

Flygnyheter: För höga biljettpriser och minskat passagerarunderlag, trots statligt upphandlad flygtrafik. Det har fått sex flygplatser i Norrland att tröttna och de vill nu själva sköta upphandlingen av inrikesflyget.

Läs mer


Två spanska flygbolag tar sikte på Sverige

Flygnyheter: Flygtrafiken mellan Spanien och Sverige ökar i vår. Spanska Vueling börjar flyga på Göteborg medan ett helt nytt flygbolag, baserat i Spanien och med svenskar i ledningen startar trafik på Stockholm och Göteborg.

Läs mer


Strejk väntar på Air France

Notiser: Den pågående omstruktureringen inom Air France kan leda till en strejk. En fackförening har varslat om konflikt som enligt planerna ska börja på fredag.

Läs mer


EU sätter Syrian Air i blockad

Notiser: EU har förbjudit syriska flygbolag att landa på europeiska flygplatser. Santionerna ska sätta press på regimen att avsluta det pågående inbördeskriget i Syrien.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev