Ur innehållet i Airmail nr. 1271

Publicerat: 2012-12-11 - "Airmail - För dyrt att landa - Emirates till Arlanda?"

För dyrt att landa - Widerøe ställer in

Flygnyheter: En avgiftshöjning på 50 procent under två år. Det vill norska Avinor ta ut av de mindre flygbolagen, något som skulle drabba SAS-koncernens enda lönsamma flygbolag Widerøe extra hårt.

Läs mer


Emirates till Arlanda?

Flygnyheter: Emirates startar en direktlinje från Dubai till Arlanda. Det är ett rykte som kommit och gått under åren. Men nu verkar det finnas mer substans i det än tidigare.

Läs mer


Piloter strejkar mot trötthet

Flygnyheter: En endagsstrejk för högre säkerhet. Piloter och kabinbesättning i en lång rad europeiska flygbolag planerar en endagsstrejk för att markera mot de allt längre arbetsdagarna ombord.

Läs mer


Slut med bemanningsföretag på Norwegian

Notiser: Norwegian har meddelat bemanningsföretagen att flygbolaget inte längre tänker använda piloter med eget företag. Istället ska de vara anställda i Norwegian.

Läs mer


Icelandair beställer nya flygplan

Flygnyheter: Beställningen omfattar 12 nya flygplan av typen Boeing 737 MAX8 och MAX9 med en option på ytterligare 12 flygplan. Leveransen är planerad första halvåret 2018. Ett bra komplement till deras Boeing 757 meddelar Icelandair.

Läs mer


Flygbolaget CSA återuppväcker långlinjerna

Notiser: Ekonomiska problem tvingade Flygbolaget CSA att för tre år sedan lägga ner alla långlinjer. Men nu bygger bolaget åter upp sina intercontflygningar med en ny rutt till Sydkorea.

Läs mer


SAS-krisen gynnade Sverigeflyg

Notiser: När SAS krisade i början av november flydde passagerarna till andra flygbolag. Det visar passagerarstatistiken för november månad. Sverigeflyg ökade med drygt 25 procent och mest på de linjer där SAS också trafikerar.

Läs mer


Trafiken växte med 6,3% för SAS under november

Notiser: SAS koncernens trafik ökade med 6,3% under november och antalet passagerare ökade med 2,7% och uppgick till 2,1 miljoner.

Läs mer


Charterbolagen fortsätter flytta ut flygtrafiken

Flygnyheter: Kiruna, Jönköping, Borlänge, Örebro. Det mindre flygplatserna runt om i landet är i fokus när trenden att flyga på semester från den lokala flygplatsen fortsätter.

Samtidigt ökar konkurrensen från främst Norwegian som öppnar allt fler reguljära linjer från de regionala flygplatserna.

Läs mer


Finska staten vill sälja innehav i Finnair

Notiser: Finnair har, liksom SAS, en stor del statligt ägande. Nu vill finska regeringen minska innehavet i flygbolaget i hopp om att göra det lönsamt igen.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev