Skriv ut   Tipsa en vän  

Uppgifter: Qatar ökar på Göteborg Landvetter

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 juni 2019
Trafiken mellan Doha och Göteborg är drygt ett halv år gammal. Och talas det om att Qatar ska öka de fem avgångarna i veckan till sju.

Det var den 12 december förra året som vattensaluten var framme på Landvetter för att markera att Qatar premiärflög sträckan Doha – Göteborg. Det är flygbolagets andra linje på Sverige och den första till en flygplats vid sidan av de nordiska huvudstäderna. 

Sedan dess har Qatar flugit linjen fem dagar i veckan från Hamad International Airport och enligt uppgifter ska trafiken utökas till en daglig förbindelse med start i november i år. 

– Det är ingenting som jag kan bekräfta i nuläget men vi arbetar hårt på att linjen ska bli framgångsrik, säger Charlotte Ljunggren, tidigare flygplatschef i Göteborg och nu direktör för marknad och kommersiell utveckling på Swedavia, till Flygtorget.

Om uppgifterna stämmer har Qatar lyckas väl att ta del av den marknad som enligt Swedavia uppgår till cirka 230 000 personer som årligen flyger till Asien från göteborgsregionen. De kan nu ta del i utbudet på hubben i Doha som har närmare 150 destinationer på linjekartan. 
– Det gör i sin tur att vi kan locka också inkommande resenärer från Asien att ta sig till regionen på ett mycket enklare sätt än tidigare. Det gäller att hålla trycket uppe i efterfrågan på linjen. 

En viktig del i affären för Qatar är frakten och beläggningen har varit god, främst tack vare de många exporterande företag som finns i Göteborgsregionen. Trafiken flygs med en Boeing 787-8, med 22 säten i Business Class och 232 säten i Economy Class. Om Det blir en daglig flygning senare i vår innebär det att Qatar har 21 avgångar i veckan från Sverige till Doha. 

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Air BP
BAM
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev