Skriv ut   Tipsa en vän  

Nextjets nya ägare vill återuppta flygandet

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 31 maj 2018
Ett norskt ägande av ett svenskt, nytt flygbolag. Så ser framtiden ut för flygverksamheten i konkursade Nextjet. Redan om någon vecka ska en första flygning vara igång.

Redan efter knappt tre veckor efter konkursen har konkursboet efter Nextjet genomfört försäljning av den tidigare flygverksamheten. Det är det norska fiskeriföretaget Olsen Gruppen AS som nu tar ett steg in på den svenska marknaden i akt och mening att starta ett helt nytt flygbolag med ett nytt namn och verksamhet i Sverige och Norge. Det tidigare namnet Nextjet är inte aktuellt att använda. Avsikten är dock tydlig, så snart som möjligt, redan inom någon vecka, ska en av Nextjets tidigare linjer, Arlanda – Mariehamn återupptas, i första skedet med en inhyrd underleverantör som står för trafiken. Därefter ska man eventuellt även ta upp några av de andra linjer som idag ligger nere. Det kan i så fall bland annat gälla Stockholm – Karlstad och en del av trafiken i Finland. Att det så snabbt gått att få till stånd affärerna har legat i konkursförvaltaren advokat Lars-Henrik Anderssons intresse.   
 
-Min analys är att de måste göras relativt snabbt för att bevara de värden som finns i bolaget, framför allt vad gäller know how och en del avtal, säger han till Flygtorget.

Det kan i sin tur snabba på processen att få fram ett svenskt AOC. Enligt planerna ska man även försöka ta över en del av de leasingskontrakt som finns. Samtliga flygplan i flottan var leasade.

Olsen Gruppen är huvudsakligen verksam inom fiskerinäringen i Norge. Det är, enligt Lars-Henrik Andersson en finansiellt stark verksamhet med förmåga att kapitalisera upp verksamheten i den utsträckning som behövs för flygverksamheten.

Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flyviking
Skrivet av News, 2018-06-01 12:34:09
https://www.dn.no/grunder/2018/05/31/1526/Luftfart/flyviking-grundere-satser-med-konkursrammet-flyselskap
Anmäl inlägget
Lycka till!
Skrivet av Lustigkurre , 2018-05-31 22:28:23
Hoppas de inte torskar på affären......

Fena som fena...
Anmäl inlägget
Brådis
Skrivet av Gh, 2018-05-31 18:20:19
Spännande, men som sagts det är bråttom att komma igång om man vill få ut ngt av värdet i resterna av konkursen.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev