Skriv ut  

Flygbolag i konkurs innan start

Notiser, Anders Carlsson, den 14 februari 2019
Ansökan om AOC drogs tillbaka från Transportstyrelsen. Den lokala mediegranskningen var besvärande och det tilltänkta flygbolaget kom aldrig till start. Nu har hela projektet slutligen gått i konkurs.

Nobis Air skulle, med bas i Växjö och med start i augusti, flyga trafik till Stockholm och Oslo. Det var dock planer som snabbt stötte på problem, det har Flygtorget rapporterat om tidigare.
                     
Den främsta orsaken till att planerna kom på skam är troligen den gedigna granskningen som lokala media i Småland gjort. Då hittade man en rad tvivelaktiga affärer hos de två personer som stod som ansvariga för Nobis Air. När de artiklarna dök upp började också avhoppen bland de operativt ansvariga och snart hade också ansökan om ett AOC hos Transportstyrelsen dragits tillbaka.
                     
I tisdags skrevs så det sista kapitlet i historien i och med att tingsrätten tog beslut om att försätta flygbolaget i konkurs. Eftersom det inte finns några anställda, ingen verksamhet och inga intäkter var det ett relativt enkelt beslut att fatta för tingsrätten. I sin tur innebär det att de som har fordringar på Nobis Air, bland annat Växjö Småland Airport, knappast får några pengar.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev