Skriv ut  

Norwegians rekonstruktion på Irland preliminärt godkänd

Notiser, Redaktionen, den 29 mars 2021
Norwegians rekonstruktionsprocess på Irland är godkänt av High Court i Dublin. Beslutet innebär att samma förslag kommer att skickas för godkännande i Norge. Norwegian ska sedan arbeta med kapitalanskaffning och målet är att den processen ska vara klar i slutet av maj.

Den irländska processen med Examinership är en rekonstruktion som omfattar flera av Norwegians irländska dotterbolag. Målet med processen, som inleddes 18 november förra året, är bland annat att stärka bolaget finansiellt och anpassa storleken på flottan till framtida behov.

– Vi är verkligen glada över att den irländska domstolen har godkänt Norwegians rekonstruktion på Irland. Nu har vi den biljett vi behöver för att kunna gå vidare med rekonstruktionen i Norge och ta in nytt kapital, säger Jacob Schram, koncernchef på Norwegian.

Avgörandet från den irländska domstolen kom efter ett flertal möten med bolagets borgenärer som med stor majoritet röstade för att rekonstruktionen skulle genomföras. En liknande omröstning kommer inom 14 dagar äga rum bland borgenärerna i den norska rekonstruktionen, innan den norska domstolen fattar ett slutgiltigt beslut. Den norska rekonstruktionen fortsätter därmed enligt plan och förväntas bekräftas i mitten av april.

Dagens beslut vinner laga kraft efter en månad då överklagandefristen löpt ut och bolaget kommer tekniskt sett befinna sig i Examinership tills man har tagit in det planerade egna kapitalet. Målsättningen är att kapitalanskaffning ska vara klar i slutet av maj och förutsätter att den juridiska processen fortsätter enligt plan.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn