Skriv ut  

LFV spenderar mest på intern representation

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 7 oktober 2008
Av de statliga myndigheterna är det LFV - tidigare Luftfartsverket - som lägger mest pengar på intern representation. Det visar en granskning av Sveriges 100 största myndigheter som DN har genomfört.

Förra året spenderade verket närmare 16,4 miljoner kronor på så kallad intern representation - pengar som går till vin, öl, kaffe, frukt och måltider men också till kurser och konferenser.

- Överlägset mest, skriver Norrköpings Tidningar på måndagen.

Att LFV leder ligan beror på att verket bokför hotell- och matkostnader som intern representation, säger Lars Friberg, förhandlingschef, till NT:

- Vi finns på nästan 50 platser i hela Sverige och i den här siffran finns alla våra interna konferenser.

DN har också räknat på hur mycket den interna representationen kostar per anställd och år. LFV hamnar på fjärde plats med 4 798 kronor per år, efter Sida (8105 kr), Riksbanken (5391 kr) och Exportkreditnämnden (4890kr).

Kostnaden för intern representation är betydligt mindre för två andra statliga myndigheter med huvudkontor i Norrköping: 394 kr per år och anställd hos Migrationsverket och 211 kr per år och anställd hos Kriminalvården.

- En viktig skillnad i jämförelsen är att LFV är ett affärsdrivande verk och inte en skattefinansierad myndighet, säger Per Fröberg, LFV:s presschef, till Flygtorget.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev