Skriv ut  

Premiär för ny flyglinje Jönköping - Berlin

Flygnyheter, Redaktionen, den 30 mars 2011
Jönköping Airport, med sitt centrala läge i södra Sverige och med fyra miljoner människor inom 2,5 – 3 timmars bilväg erbjuder återigen en internationell flyglinje.

Från och med måndagen den 28 mars, är det möjligt att flyga direkt till Berlin från Jönköping. Flygtiden är en timma och en kvart och linjen kommer att opereras med en daglig tur måndag till fredag.

- Tyskland är den viktigaste marknaden för passagerare och affärer i vår region. Att nu kunna erbjuda flyg till Berlin, med möjligheter att ta sig vidare med flyg eller tåg är en stor glädje för mig, säger Sten Norinder som är Vd för Jönköping Airport. Som chef även för Destination Jönköping känns det naturligtvis också bra kunna erbjuda tyska affärsresenärer och turister ett smidigt sätt att kunna ta sig till Jönköping och Småland, säger Sten Norinder

- Med Jönköpings goda läge kan den här linjen bli det bästa alternativet för passagerare till och från Södra Sverige. Berlin / Tegel fungerar som en bra transferflygplats och genom att Skyways har samarbetsavtal med bland andra Air Berlin kan man checka in hela vägen till slutdestinationen säger Lars-Åke Bertilsson, Vd Skyways.

Sedan i höstas har Skyways / Avia Express, som i vår satsar på flera nya linjer i sitt nät , etablerat sitt huvudkontor och teknisk bas i Jönköping vilket har medfört ett femtiotal arbetstillfällen på Jönköping Airport.   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
Pilotshop
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn