Ur innehållet i Airmail nr. 1252

Publicerat: 2012-10-04 - "Airmail - Nya flygtidsregler skapar debatt - Sundsvalls flygplats fri"

Nya flygtidsregler för piloter skapar debatt

Flygnyheter: European Aviation Safety Agency har presenterat ett förslag om nya regler för arbetstid för flygande personal. Det har fått de europeiska och svenska pilotorganisationerna att reagera och tala om ännu tröttare piloter. Från svenska Transportstyrelsen sida menar man att det är en förbättring av tidigare regler.

Läs mer


Sverigeflyg och Nextjet i hård konkurrens

Flygnyheter: I maj startade Sverigeflyg linjen från Halmstad till Arlanda i samarbete med Nextjet. I augusti följdes den av en linje från Halmstad till Bromma i egen regi och där Golden Air stod för trafiken.

Läs mer


Nu släpper Swedavia Sundsvalls flygplats

Flygnyheter: Nu tar de tre kommunerna Härnösand, Timrå och Sundsvall över Midlanda flygplats i Sundsvall. Därmed är Swedavias avveckling av de regionala flygplatserna klar.
– Vi räknar med att det kommer något gott ut av det här, säger flygplatschefen.

Läs mer


Henrik Lindberg lämnar som VD för Flyglinjen

Notiser: Henrik Lindberg är en av de tre som startade Flyglinjen 2009. Efter tre hektiska år kliver han nu av posten som vd och lämnar över till Thomas Johansson, även han en av de ursprungliga initiativtagarna.

Läs mer


Iceland Express lämnar Göteborg

Notiser: Isländska lågprisflygbolaget Iceland Express lägger ner säsongstrafiken till Göteborg.

Läs mer


Royal Air Maroc börjar flyga Stockholm - Casablanca

Flygnyheter: Arlanda får en direktförbindelse till Casablanca från april nästa år. Det är det nationella flygbolaget i Marocko som starar en första linje till Sverige. Men det blir konkurrens från både Norwegian och ett marockanskt lågprisbolag.

Läs mer


Norwegian landar sitt 50:e flygplan från Boeing

Notiser: Norwegian fortsätter att fasa in fabriksnya flygplan. Igår kväll, svensk tid levererades det 50:e nya Boeing 737-800 flygplanet till Norwegian direkt från Boeing fabriken i Seattle, USA. Flygplanet kommer att målas i barnrättsorganisationen UNICEFs färger samt logotyp för att markera Norwegians och UNICEFs signaturpartnerskap.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev