Skriv ut  

Sverigeflyg och Nextjet i hård konkurrens

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 oktober 2012
I maj startade Sverigeflyg linjen från Halmstad till Arlanda i samarbete med Nextjet. I augusti följdes den av en linje från Halmstad till Bromma i egen regi och där Golden Air stod för trafiken.

kullaflyg

Men nu övergår samarbetet i ett konkurrensförhållande när Nextjet flyger till Arlanda och Sverigeflyg till Bromma. 

När Sverigeflyg, genom Kullaflyg och med Nextjet som flygbolag, gav sig in på linjen Halmstad – Arlanda var det för att ta upp konkurrensen med Skyways som då var ensam på linjen. Strax därefter försvann Skyways i och med konkursen och det blev åter igen bara ett flygbolag på sträckan. I slutet av augusti startade Sverigeflyg ytterligare en linje från halmstad, denna gång till Bromma där Golden Air stod för trafiken. 

Men nu upphör samarbetet mellan Sverigeflyg och Nextjet i och med att de två delar upp trafiken: Sverigeflyg tar linjen till Bromma medan Nextjet fortsätter ensamma på Arlanda.

– Nu väljer vi att fokusera på att flyga till Bromma, där vi knyter samman trafiken med Sverigeflygs inrikesnät med sju destinationer och systerföretaget Malmö Aviations tre destinationer, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg.

Att det därmed uppstår ett rent konkurrensförhållande på trafiken från Halmstad till Stockholm, bekymrar inte Michael Juniwik.

– I grund och botten är konkurrens sunt, så det här kommer att vara positivt för kunderna. Nu är vi återigen två bolag som konkurrerar på sträckan Halmstad-Stockholm och som kämpar om att göra kunderna så nöjda som möjligt, säger han.

Nextjet å sin sida fortsätter att trafikera linjen med befintlig kapacitet och tidtabell.

– För oss är det ett logiskt steg att ta, då vår styrka ligger på Arlanda som hubb, med fokus på samarbetet med SAS och våra andra Interlinepartners. Vår bedömning är att detta gynnar våra resenärer som får två klara alternativ. Konkurrens är alltid bra, säger Brian Liddle, marknadschef på Nextjet.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev