Skriv ut  

Boeing fortsätter plocka ordrar trots problemen

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 januari 2024
Efter en minst sagt hemsk månad för Boeing kommer välbehövliga goda nyheter: en indisk beställning på 150 737 MAX.

Boeings goda nyheter kommer från Indien, där landets yngsta flygbolag Akasa Air har beställt 150 Boeing 737 MAX. Affären offentliggjordes vid flygeventet Wings India 2024.
 
Akasa Airs order omfattar 737 MAX 10 och 737 MAX 8-200. Flygbolaget har nu en total beställning på 226 flygplan. Inget av de beställda flygplanen är 737 MAX 9-varianten som i nuläget är groundat i USA efter att en dörrplugg blåste bort på ett Alaska Airlines-flygplan den 5 januari.
 
- Vi känner oss väldigt säkra på flygplanstypen, även när vi ser hur Boeing har hanterat det här problemet, sa Priya Mehra, Akasas chef för strategiska relationer, till Reuters.
 
Akasa Air, som lanserades 2022, är inte det enda indiska flygbolaget som köper många Boeing-plan. Förra året meddelade Air India att de skulle köpa 220 Boeing-plan. Den ordern, en av de största i Boeings historia, tillkännagavs av president Joe Biden efter ett samtal med Indiens premiärminister Narendra Modi.
 
Indiens flygmarknad växer i snabb takt, och Modis regering tror att den kan bli världens största 2047. Akasa Air är grundat av tidigare Jet Airways vd Vinay Dube, och deras mål är att positionera sig som en nyckelaktör i lågprissegmentet. Akasa opererar för närvarande 22 flygplan till 18 städer över hela Indien, inklusive den mest trafikerade Mumbai-New Delhi-rutten, och planerar att utöka sitt nätverk till Mellanöstern och Sydostasien.
 
I en annan uppmärksammad pinsamhet för Boeing den här veckan tvingades USA:s utrikesminister Antony Blinken att byta plan för att återvända till Washington från World Economic Forum i Davos, Schweiz, efter att hans modifierade Boeing 737-plan drabbats av ett kritiskt fel ombord som beskrivs som syrgasproblem.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev