Skriv ut  

Norwegian: Återstart ja, men på sikt

Flygnyheter, Redaktionen, den 28 maj 2020
Försiktig optimism. Men också ett worst-case-scenario. Norwegian fokuserar i dagsläget på den norska inrikestrafiken men planerar samtidigt för hur en återstart ska gå till.

Norwegian flyger idag enbart en handfull linjer inrikes i Norge. Med sju Boeing 737-800 igång täcks 13 destinationer från Oslo, alla upphandlade av norska staten som ett statligt stöd till flygbolaget.

- Vi har fortsatt en väldigt, väldigt liten efterfrågan, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian.
Samtidigt pågår planeringen för att, likt den försiktiga återstart som SAS presenterat idag, komma igång med flygningar också vid sidan av den norska inrikestrafiken. Förhoppningarna är att de ska ske så snart som möjligt men i analysarbetet finns också ett worst-case-scenario med: Att det dröjer till starten av nästa sommartrafik, i mars 2021. Det innebär i så fall ett övervintrande som dragit ut över ett år. 

- Men självklart vill vi sätta igång tidigare om förutsättningarna finns och när vi väl gör det, blir vårt fokus i första hand på Norden. Det är viktigt att det finns flera flygbolag kvar i Skandinavien för konkurrensens, tillgänglighetens och biljettprisernas skull, fortsätter hon.
Parallellt med planläggningen av trafiken pågår även arbetet på hur passagerarsäkerheten ska garanteras. På de flygningar som genomförs idag är mittsätet blockerat och resenärerna sprids ut så mycket som möjligt i kabinen och det sker ingen servering. Vidare uppmanas resenärer att hålla avstånd både vid ombord- och avstigning. 

- Jag tror att det finns en inneboende vilja, en längtan efter att resa igen. Men vi måste också våga resa och därför är det viktigt att resenärerna känner sig trygga med de riktlinjer som myndigheterna i Europa håller på att ta fram, som till exempel kan innebära krav på munskydd.  

- Sammantaget är vi försiktigt optimistiska för framtiden.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Delvis fel
Skrivet av Nja, 2020-06-01 08:02:39
Norwegian får inte ett öre för sålda resor ej ännu utförda. Så det är inget sätt att tjäna pengar på utan att behöva göra nåt. Däremot leder det till att kreditkortsfirmor får in pengar som de kan tjäna räntevinster på.
Anmäl inlägget
Alla gör samma sak
Skrivet av Mange, 2020-05-29 20:56:34
SAS likt många andra flygbolag säljer också biljetter till avgångar som ännu inte är bekräftade.. What's the news? Alla följer samma regler och det Norwegian gör är inte kriminellt så länge pengarna återbetalas för inställda avgångar. Alla gör detta för att kontrollera efterfrågan på flygresor. När SAS bokningsläge går upp kommer de att sätta in fler flyg samt kalla in permitterad personal..
Anmäl inlägget
Varför?
Skrivet av ABC, 2020-05-29 01:53:23
Varför reagerar inte polis, åklagare, konsumentorganisationer eller någon ärlig journalist?
Anmäl inlägget
Mycket...
Skrivet av Johan, 2020-05-28 15:45:27
...som kan hända innan höst. Varken du, någon annan eller bolaget vet hur det kommer se ut i höst.
Anmäl inlägget
Likviditet
Skrivet av Lorden, 2020-05-28 14:58:35
Svar till ABC, självklart gör de det för att på så vis kunna få in en viss likviditet.
Anmäl inlägget
@ABC
Skrivet av NISSE, 2020-05-28 14:36:08
Billigaste sättet att låna pengar på. Moral och detta flygbolag hör inte ihop.
Anmäl inlägget
Säljer biljetter ändå..
Skrivet av ABC, 2020-05-28 09:33:56
Hur kommer det sig att Norwegian fortsätter sälja biljetter till flygningar som aldrig kommer äga rum? Om trafiken inte ska komma igång före april 2021 känns det ganska omoraliskt att sälja biljetter för ett stort trafikprogram redan i höst.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn