Skriv ut  

Koldioxid skadar inte miljön

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 5 juni 2008
Ökade utsläpp av koldioxid är positivt och vi kan bränna olja utan att orsaka klimatförändringar. Det hävdar Sandviks förre vd Per-Olof Eriksson i ett debattinlägg i Dagens Industri 4 juni. Han kritiserar handelshinder och konstaterar att utsläppsrätter hindrar företagens utveckling inom EU.

- Allt liv på jorden är beroende av koldioxid och ökade mängder utsläpp av koldioxid innebär att fler människor kan försörja sig på jorden, skriver PO Eriksson.

- Det är orealistiskt att tro att världens fattiga är beredda att frysa sin levnadsstandard för att några forskare säger att det är nödvändigt.

PO Eriksson menar att det inte är bevisat att koldioxid påverkar klimatet negativt och att vi tidigare har haft stora klimatvariationer som inte orsakats av människor. På DI:s debattsida skriver han:

- Våra politiker funderar över handelshinder som ska tvinga dem, och de har redan vidtagit andra åtgärder som i många fall "styrt snett" utan att nämnvärt påverka pCO2i atmosfären. Priset på utsläppsrätter i EU förorsakar stängning av produktion inom EU och uppbyggnad av motsvarande kapacitet utanför EU.

 


Bifogade dokument och länkar
Debattartikel, DI 4 juni 2008
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev