Skriv ut  

Piloter stoppar 50 flygningar

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 12 november 2008
Alitalia har hittills i dag ställt in ett dussintal flygningar och uppskattar att personalens protester kan leda till omkring 50 inställda flygningar under dagen.

Detta enligt nyhetsbyrån AP, som berättar att Alitalia kämpar mot effekterna av en vild strejk på måndagen och ytterligare protestaktioner av flygbolagets piloter under tisdagen och onsdagen.

Italiens premiärminister sade att den vilda strejken, som omfattade omkring 300 anställda vid Alitalia, var "oansvarig och oacceptabel." Landets transportminister sade att arbetstagarna som strejkade utan tillstånd ska bötfällas.

Flera mindre fackförbund som organiserar Alitalias piloter och kabinanställda motsätter sig den räddningsplan som Italiens regering har sjösatt för det krisdrabbade flygbolaget och som innebär att privata investerare i ett konsortium som kallas CAI ska köpa Alitalias mer lönsamma delar och slå samman dessa med landets näst största flygbolag, Air One.

Uppgörelsen, som godkändes av EU-kommissionen på onsdagen, innebär stora nedskärningar i personalstyrkan och flygbolagets trafikverksamhet.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev