Skriv ut  

Lufthansa kan ta över Austrian nästa månad

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 14 november 2008
Tidsgränsen för försäljningen förlängdes, men fortfarande är det bara Lufthansas bud som möter kraven. Förvaltningsbolaget OEIAG:s uppdrag att privatisera Austrian Airlines kan vara slutfört inom en månad.

När den första tidsgränsen för försäljningen passerades i slutet av oktober hade Air France-KLM redan meddelat att tiden för ett övertagande inte var den rätta, med hänvisning till den egna ekonomin och den globala finanskrisen.

I samma veva förklarade OEIAG att en formell intresseförklaring från det ryska flygbolaget S7 inte mötte kravspecifikationerna i budgivningen.

Förvaltningsbolaget anlitade två professorer i juridik för att utvärdera försäljningen av den österrikiska statens 43 procent stora andel i flygbolaget.

Att AF-KLM och S7 inte längre är med i leken strider inte mot EU:s privatiseringsregler, är deras slutsats.

Därmed är det dags för OEIAG:s styrelse att ta ställning till Lufthansas bud. Enligt en talesman kommer det att ske redan nästa vecka och affären kan vara avslutad nästa månad, skriver Airwise.

OEIG måste nu också se till att affären inte strider mot EU:s konkurrensregler, en fråga som kompliceras av att Lufthansa inte vill överta mer än hälften av Austrians skulder, som uppgår till 900 miljoner euro.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev