Skavsta tappar 18 linjer när Ryanair lägger ner basen Flygnyheter, den 11 december 2019

Skavsta tappar 18 linjer när Ryanair lägger ner basen

Ryanair lägger ner 18 linjer när basen på Skavsta stängs tillfälligt. Kvar blir 14 destinationer, bland annat trotjänaren London.

Läs mer


SAS A350 - Ingegerd Viking på plats i flottan Flygnyheter, den 10 december 2019

SAS A350 - Ingegerd Viking på plats i flottan

Tre skandinaviska huvudstäder på tre dagar. Just nu är SAS nya Airbus A350 ute på eriksgata inför trafikstarten i slutet av januari. Med A350 på plats skyndas utfasningen av den åldrande A340-flottan på. "Det här är kronjuvelen i vår flygplansflotta", säger Rickard Gustafson.

Läs mer


Norrköpings flygplats räddas av Ryanairs nedläggning? Flygnyheter, den 9 december 2019

Norrköpings flygplats räddas av Ryanairs nedläggning?

Leva vidare eller läggas ner. Än en gång utreds framtiden för Norrköpingsflygplats än en gång och tongångarna är bistra. Men kanske kan förändringarna på Skavsta rädda flygplatsen från en eventuell nedläggning.

Läs mer


Flygnyheter, den 6 december 2019

SAS behöver ett nytt flygplan i mellanklass

I takt med att de mindre Boeing 737-600 och 737-700 försvinner ur SAS flotta uppstår ett glapp i storlek mellan Airbus A320neo och Bombardier CRJ900. SAS måste därför ta sig an planeringen för ett nytt flygplan i storleken 120 – 150 stolar. Och det finns minst två flygplansmodeller att välja på.

Läs mer


Flygnyheter, den 5 december 2019

Norwegian säljer verksamheten i Argentina

Norwegian gör allvar av planerna och lämnar Argentina. Hela verksamheten säljs till en av de främsta konkurrenterna JetSMART Airlines. Långlinjerna från London ingår inte i affären.

Läs mer


Ryanair lägger ner basen på Skavsta Flygnyheter, den 4 december 2019

Ryanair lägger ner basen på Skavsta

Basen på Skavsta läggs ner. Det dramatiska beskedet lämnade Ryanair idag. För Skavsta innebär det att flygplanen flyttas och en del av linjenätet minskas.

Läs mer


Tight tidplan innan Scandinavian Mountain Airport kan öppna Flygnyheter, den 4 december 2019

Tight tidplan innan Scandinavian Mountain Airport kan öppna

Tiden börjar bli knapp innan alla tillstånd är på plats inför öppnandet av Scandinavian Mountain Airport. Både Transportstyrelsen och SDATS räknar med att allt ska fungera även om tidplan är tight. Men nu har SAS och BRA tagit fram en plan B om flygplatsen i Sälen inte hinner öppna.

Läs mer


Norwegian tar ett steg in på Heathrow Flygnyheter, den 3 december 2019

Norwegian tar ett steg in på Heathrow

Tre avgångar i veckan från Heathrow. Det blir nu möjligt sedan Norwegian tilldelats sex slotar på flygplatsen. Det ger möjlighet att konkurrera direkt med bland andra BA och Virgin Atlantic.

Läs mer


Flygnyheter, den 2 december 2019

Uppgifter: Norwegian lägger ner Argentina

Efter nedläggningen av långlinjerna i Sverige och Danmark talas nu om att Norwegian ska dra sig ut verksamheten i Argentina. Uppgifterna i brittiska media har inte dementerats.

Läs mer


Finnair: Fler destinationer och ny flygplansflotta Flygnyheter, den 29 november 2019

Finnair: Fler destinationer och ny flygplansflotta

November blev tufft med hundratals inställda flygningar som följd av den finska poststrejken. Å andra sidan var oktober en av de bästa månaderna hittills i Finnairs historia. Nu höjer flygbolaget ribban ytterligare och satsar på ett kraftigt tillväxtprogram för de kommande fem åren.

Läs mer


Flygnyheter, den 28 november 2019

Kampen mellan Boeing 737 och Airbus A320

Dataanalysföretaget Cirium har skapat ett animerat stapeldiagram för hur kampen mellan flygjättarna Boeing och Airbus har pågått sedan 1980 och fram till oktober 2019.

Läs mer


Flygnyheter, den 28 november 2019

Krav: Ta bort MCAS från Boeings MAX-maskiner

MCAS, säkerhetssystemet som är den direkta orsaken till MAX-haverierna med Lion Air och Ethiopian Air, ska tas bort. Det menar flygsäkerhetsmyndigheter i Kanada och får medhåll av FAA.

Läs mer


Norwegian lägger ner långlinjer från Skandinavien Flygnyheter, den 27 november 2019

Norwegian lägger ner långlinjer från Skandinavien

Som ett led i Norwegians strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet genomför bolaget flera förändringar i långdistansverksamheten skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

Läs mer


Flygnyheter, den 27 november 2019

Seoul högst på Kastrups önskelista

Kastrup fortsätter att locka till sig nya linjer. Det visar om inte annat passagerarutvecklingen. Och det är långlinjerna som är motorn i utvecklingen: ”41 långlinjer räcker inte, vi vill ha fler”, säger flygplatsens vd.

Läs mer


Karlstad flygplats förlorade chansen till ny utrikeslinje Flygnyheter, den 26 november 2019

Karlstad flygplats förlorade chansen till ny utrikeslinje

Det blev stopp igen. Kammarrätten i Göteborg underkände de planer som Karlstad kommun utarbetat. Nu ter sig planerna på en flyglinje från Karlstad till någon europeisk hubb allt mer omöjlig.


Läs mer


Strejk ställer hundratals Finnair-flygningar på marken Flygnyheter, den 25 november 2019

Strejk ställer hundratals Finnair-flygningar på marken

Inga flygningar från Helsingfors till Göteborg, Stockholm eller Umeå. Konflikten på den finska arbetsmarknaden omfattar nu, i och med sympatiåtgärder, även Finnair.

Läs mer


Emirates: Airbus A380 i luften 15 år till Flygnyheter, den 22 november 2019

Emirates: Airbus A380 i luften 15 år till

När Emirates sa stopp till fler Airbus A380 blev det också stopp i tillverkningen. Och nu har de första maskinerna gått till skroten. Men A380 ska flyga länge än, menar Emirates vd.

Läs mer


Flygnyheter, den 21 november 2019

Dubai Airshow blev succé för Airbus

Airbus fick en bra start på Dubai Air Show med ordrar och optioner på 290 flygplan, medan Boeing fick en uppföljningsorder från SunExpress på 10 stycken 737 MAX 8s.

Läs mer


BRA: klart med jetoperatör för storstadslinjerna Flygnyheter, den 21 november 2019

BRA: klart med jetoperatör för storstadslinjerna

Embraer 190 på de två tunga linjerna till Göteborg och Malmö. Och ytterligare en ATR72 in när BRA ställer om flygplansflottan inför framtiden.

Läs mer


Arlanda perfekt för All Nippon Airways Flygnyheter, den 20 november 2019

Arlanda perfekt för All Nippon Airways

En star Alliance-hub med växande marknad och god tillgång på slotar. Det fällde utslaget när All Nippon Airways bestämde sig för att starta trafik på Arlanda. Samtidigt har Tokyo länge varit högst upp på Arlandas önskelista över nya långlinjer.

Läs mer

Högst upp i listan

Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn