Flygnyheter, den 21 september 2021

SAS i kläm på både lång- och kortdistans

Fem långlinjer och drygt 40 medeldistanslinjer. Tre flygbolag skruvar nu upp konkurrensen rejält på SAS svenska hemmamarknad.

Läs mer


Skavsta vill växa också utan Ryanair Flygnyheter, den 20 september 2021

Skavsta vill växa också utan Ryanair

Skavsta utan Ryanair. Tidigare otänkbart, nu verklighet. Men det oroar inte företrädare på flygplatsen. ”Vi arbetar på att komma tillbaka och återställa det linjenät och de destinationer som vi hade tidigare.”

Läs mer


Flygnyheter, den 17 september 2021

Ryanair öppnar ytterligare en inrikeslinje

Göteborg och Malmö finns med på flygprogrammet när Ryanair öppnar basen på Arlanda. Nu tillkommer ytterligare en inrikeslinje, till norra Sverige. Det skärper konkurrensen med SAS och BRA.

Läs mer


Flygnyheter, den 17 september 2021

BRA: Om tio år flyger vi på 100 procent förnybart bränsle

Med 100 procent hållbart flygbränsle kapas 80 procent av utsläppen från en flygning. BRA, flygplanstillverkaren ATR och Neste som tillverkar hållbart flygbränsle, ska nu tillsammans arbeta för etncertifiering av 100 procent inblandning. Det kan göra BRA till första flygbolag i världen som när net-zero.

Läs mer


Bekräftat: Eurowings etablerar bas på Arlanda Flygnyheter, den 16 september 2021

Bekräftat: Eurowings etablerar bas på Arlanda

Eurowings fortsätter att satsa på den svenska marknaden och etablerar en ny bas på Arlanda inför sommarsäsongen 2022. Då öppnar också 20nya linjer från Stockholm.

Läs mer


Flygnyheter, den 16 september 2021

BRA i topp i Norden på kabinfaktor

Inrikestrafiken växer sakta men säkert, vilket bland andra BRA märkt av under sommaren efter starten i maj. Under de tre sommarmånaderna är flygbolaget bäst i Norden när det gäller kabinfaktorn.

Läs mer


Finnair utökar långlinjerna från Arlanda Flygnyheter, den 15 september 2021

Finnair utökar långlinjerna från Arlanda

De tre långlinjerna från Arlanda var ingen tillfällighet. Nu lanserar Finnair ytterligare destinationer i USA och det gör det finska flygbolaget till det största långlinjebolaget på Arlanda.

Läs mer


BRA: Det går inte att stänga Bromma med kort varsel Flygnyheter, den 14 september 2021

BRA: Det går inte att stänga Bromma med kort varsel

Ett framtida minskat flygande innebär inte med säkerhet att antalet flygningar också minskar. Tvärtom kan de bli fler men mindre flygplan i trafik. Det ställer krav på kapaciteten på Arlanda. Vilket i sin tur gör att Bromma inte kan läggas ner med kort varsel. De slog Ulrika Matsgård, vd på BRA, fast i ett panelsamtal om flygplatsen.

Läs mer


Norge kan återta ägande i SAS Flygnyheter, den 13 september 2021

Norge kan återta ägande i SAS

Två statliga delägare eller tre? Nu finns signaler om att Norge kan vara på väg att åter bli delägare i SAS. I alla fall om de norska socialdemokraterna vinner valet i Norge idag.

Läs mer


Easyjet: Vi är inte till salu Flygnyheter, den 10 september 2021

Easyjet: Vi är inte till salu

Kalla handen. Det ger easyjets svenske vd det bud som – troligen – Wizz lagt på att köpa flygbolaget. Allt är omgivet av hemlighetsmakeri men easyjet vill fortsätta att så på egna ben och ska göra det med en kommande miljardinvestering.

Läs mer


ATR 72 trafikerar Gällivare i vinter Flygnyheter, den 10 september 2021

ATR 72 trafikerar Gällivare i vinter

Den nya EU-lagstiftningen för friktionsvärden hotade flygtrafiken till Gällivare. Men nu kan Gällivareresenärerna andas ut.

Läs mer


Miljö, den 10 september 2021

BRA satsar på net-zero och anställer ny hållbarhetschef

BRA är en del i arbetet på att ha fossilfritt inrikesflyg år 2030 och därmed bli ett av de första flygbolagen i världen som når net-zero. Flygbolaget har nu anställt Maria Fiskerud som ny hållbarhetschef och viktig kugge i det arbetet.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 september 2021

SAS fortsatt störst i Norden

SAS fortsatt störst i NordenSAS och Norwegian klarar återhämtningen allt bättre. Finnair och Icelandair tyngs fortsatt av att deras två nyckelmarknader inte kommit igång.

Läs mer


Ny utrikeslinje till Bromma Flygnyheter, den 8 september 2021

Ny utrikeslinje till Bromma

Air Leap öppnar trafik mellan Bromma och Gardermoen. Ambitionen är att koppla ihop det egna norska nätet med trafiken i Sverige.

Läs mer


Uppåt för Norwegian i augusti Flygnyheter, den 7 september 2021

Uppåt för Norwegian i augusti

Bättre siffror än i juli och bättre än augusti förra året. Norwegians siffror för augusti visar på en sakta uppgång i resandet. Det ger möjlighet att öppna nya linjer.

Läs mer


BRA återstartar två linjer till Bromma Flygnyheter, den 6 september 2021

BRA återstartar två linjer till Bromma

Växjö förra veckan och Ronneby idag. BRA fortsätter att återuppbygga linjenätet, nu med ytterligare två linjer. Det ger än mer trafik på Bromma.

Läs mer


Flygnyheter, den 3 september 2021

Utebliven fakta om flygets återhämtning

Näringslivets medieinstitut menar i en granskning att det saknas fakta i den s.k. Brommautredningen. Granskningen hänvisar till att expertkällor bedömer saken tvärt om. Läs hela Martin Bergs granskning här.

Läs mer


Ambulansflyget på plats i Sverige Flygnyheter, den 3 september 2021

Ambulansflyget på plats i Sverige

Ambulansflyget på plats i SverigeSex helt nya Pilatus PC-24. Det är stommen i nya Svenskt Ambulansflyg. Nu har den första maskinen anlänt till Sverige och till basen i Umeå.

Läs mer


Wizz Air stämmer norsk kommun Flygnyheter, den 2 september 2021

Wizz Air stämmer norsk kommun

Satsningen på inrikestrafik i Norge tog ett hastigt slut. Nu menar Wizz Air att det berodde på att ett flertal kommuner bojkottade flygbolaget och stämmer en av kommunerna.

Läs mer


Flygnyheter, den 1 september 2021

Säsongsomställning ska hjälpa Norwegian att överleva

Parkerade flygplan på vintern. Beredskap för att ställa in flygningar med kort varsel. Norwegian vill se en mer flexibel flygplanering för att klara framtiden.

Läs mer

Högst upp i listan

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn