Ur innehållet i Airmail nr. 1260

Publicerat: 2012-11-01 - "Airmail - Nya flyglinjer från Norrland - Pilot vill köpa flygbolag"

Nya flyglinjer från norrland

Flygnyheter: Satsningen på direktlinjer från regionala flygplatser till solskensdestinationerna fortsätter. Både Luleå och Skellefteå får rutter till Medelhavet nästa år.

Läs mer


Jan Palmér ny VD i Estonian Air

Notiser: Den tidigare VD:n för Cimber Sterling, Jan Palmér tar över ledningen i Estonian Air. Detta sedan flygbolaget sparkat sin tidigare VD Tero Taskila.

Läs mer


Ökad utlandstrafik på Malmö Airport

Flygnyheter: Malmö bygger vidare på profilen som lågkostnadsflygplats i Öresundsregionen. Wizz och Norwegian har nu lagt ytterligare två utlandslinjer på flygplatsen.

Läs mer


Delta Airlines fördubblar vinsten tredje kvartalet

Notiser: Det amerikanska flygbolaget Delta Airlines redovisar en vinst på drygt en miljard dollar det tredje kvartalet i år. I slutet av året ska också det egna jetbränsleraffinaderiet vara i full produktion.

Läs mer


Pilot vill köpa Widerøe

Flygnyheter: SAS måste sälja en del av de verksamheter som inte har med kärnverksamheten att göra. Det kan öppna för piloterna i Widerøe att köpa sitt eget flygbolag. Allt som saknas är att komma överens om priset.

Läs mer


Två isländska flygbolag blir ett

Notiser: Nykomlingen WOW Air har slukat Iceland Express. Tre flygbolag på Island blev för mycket och WOW ska nu koncentrera sig på trafik till Europa.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev