Ur innehållet i Airmail nr. 1260

Publicerat: 2012-11-01 - "Airmail - Nya flyglinjer från Norrland - Pilot vill köpa flygbolag"

Nya flyglinjer från norrland

Flygnyheter: Satsningen på direktlinjer från regionala flygplatser till solskensdestinationerna fortsätter. Både Luleå och Skellefteå får rutter till Medelhavet nästa år.

Läs mer


Jan Palmér ny VD i Estonian Air

Notiser: Den tidigare VD:n för Cimber Sterling, Jan Palmér tar över ledningen i Estonian Air. Detta sedan flygbolaget sparkat sin tidigare VD Tero Taskila.

Läs mer


Ökad utlandstrafik på Malmö Airport

Flygnyheter: Malmö bygger vidare på profilen som lågkostnadsflygplats i Öresundsregionen. Wizz och Norwegian har nu lagt ytterligare två utlandslinjer på flygplatsen.

Läs mer


Delta Airlines fördubblar vinsten tredje kvartalet

Notiser: Det amerikanska flygbolaget Delta Airlines redovisar en vinst på drygt en miljard dollar det tredje kvartalet i år. I slutet av året ska också det egna jetbränsleraffinaderiet vara i full produktion.

Läs mer


Pilot vill köpa Widerøe

Flygnyheter: SAS måste sälja en del av de verksamheter som inte har med kärnverksamheten att göra. Det kan öppna för piloterna i Widerøe att köpa sitt eget flygbolag. Allt som saknas är att komma överens om priset.

Läs mer


Två isländska flygbolag blir ett

Notiser: Nykomlingen WOW Air har slukat Iceland Express. Tre flygbolag på Island blev för mycket och WOW ska nu koncentrera sig på trafik till Europa.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev