Skriv ut  

Nya flyglinjer från norrland

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 1 november 2012
Satsningen på direktlinjer från regionala flygplatser till solskensdestinationerna fortsätter. Både Luleå och Skellefteå får rutter till Medelhavet nästa år.

Ryanair

Researrangörer och flygbolag fortsätter att utveckla verksamheten på de regionala flygplatserna i Sverige. Och det är resenärerna i norra Sverige som får allt fler möjligheter att flyga direkt, utan mellanlandning i Stockholm.
– Vi satsar framför allt på norrland, det är där som nyttan av non-stopflyg är som störst. Det är inte heller samma konkurrens från andra arrangörer, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours som nu öppnar en direktlinje mellan Luleå och den grekiska semesterorten Zakynthos.
            Airtours anlitar SAS som sätter in en Boeing 737-800 på den drygt fyra timmar långa flygningen från Luleå till Grekland. Trafikstart är den 3 maj nästa år.
            Femton mil söderut, till Skellefteå, återkommer Ryanair också nästa sommar för att flyga direktlinjen till Gironaflygplatsen utanför Barcelona.
– Ryanairs två säsonger till och från Skellefteå Airport har varit en succé och bokningsingången denna sommar har överträffat fjolårets, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport, som nyligen också kunde räkna in en charterlinje till Dubrovnik nästa sommar.
            Trafikstart för Ryanairs flygningar är den 1 april och de pågår sedan fram till oktober.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Alicante
Skrivet av Roger, 2012-11-04 20:11:44
Direkt Umeå - Alicante sommaren 2013 med Norwegian! Biljetterna släpps v45!
Anmäl inlägget
Stora nyheter - Norrland !
Skrivet av lejson, 2012-11-01 13:55:37
Säga vad man vill om den "nyöppnade" linjen Luleå - Zakynthos, men den slutar samma dag som den startar den 3 maj 2013! Dvs endast EN avgång!
Betr Skellefteå - Barcelona är det tredje året den kommer att gå.
Nyheter? Ja små eller upprepade.
Större nyheter är väl då de två nya avgångarna från Umeå till Teneriffa (charter med Apollo/SAS) och G Canaria (reguljärflyg med Norwegian) båda med avgång torsdagar 1 nov - 28 mars.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev