Skriv ut  

Ökad utlandstrafik på Malmö Airport

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 1 november 2012
Malmö bygger vidare på profilen som lågkostnadsflygplats i Öresundsregionen. Wizz och Norwegian har nu lagt ytterligare två utlandslinjer på flygplatsen.

Wizzair

När vinterflygprogrammet nu dragit igång har Malmö Airport fått två nya reguljära utrikesdestinationer. Det är Wizz Air som börjat flyga till Skopje i Makedonien medan Norwegian startat bolagets första utlandslinje från Malmö och till Las Palmas.

- Det här är Norwegians första utrikesdestination från Malmö. Vi välkomnar satsningen och vår nyligen genomförda undersökning visar att 43 procent av sydsvenskarna vill åka just till solen när de reser iväg på semester, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör på Malmö Airport.
           
Linjen till Las Palmas flygs en gång i veckan med en Boeing 737-800.
           
Wizz Air är sedan åtta år etablerade på Malmö Airport och flyger redan fem linjer ut från flygplatsen till Gdansk, Warszawa, Katowice, Budapest och Belgrad. Den nya och sjätte destinationen Skopje får två rotationer i veckan med en Airbus A320.
           
De nya linjerna befäster också Malmö som den främsta lågkostnadsflygplatsen i Öresundsregionen med ett 15-tal reguljära utrikesdestinationer och ett flertal charterdestinationer på flygprogrammet. Närliggande Kastrup, fem mil bort, har inte haft samma framgång med att locka lågkostnadsflygbolagen vilket gör att Malmö Airport nu får allt fler passagerare också från Danmark.

– Vi har attraktiva slottider lediga och det vet flygbolagen, säger Ingrid Green, informationsansvarig på Malmö Airport till Flygtorget. Vårt stora bekymmer är att de 22 uppställningsplatserna ibland inte räcker till. Men att bygga fler ingår i vår utvecklingsplan för flygplatsen.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tid Malmö C-Sturup
Skrivet av MMX:aren, 2012-11-02 11:43:09
Med bil tar det 25-30 min mellan Malmö C och Sturup. Flygbusssen tar 40 min. Visst behövs bättre kommunikationer till alla delar av Skåne, för de flesta skåningar bor inte på Malmö C.

Endast ett tiotal platser vid gaterna/bryggorna utnyttjas normalt, och det är ofta fullt vid morgonavgångarna. Övriga platser är för parkerade fraktflyg eller för nattparkering av tomma flyg. Paxen bussas inte ut till planen.

Anmäl inlägget
Inge bra kommunikationer
Skrivet av PAX, 2012-11-02 08:27:21
Dom behöver bättre kommunikationer. Malmö C till Kastrup 26min. Malmö C till Sturup 45-60min
Anmäl inlägget
Och nu är dom arga
Skrivet av PAX, 2012-11-02 08:25:52
för att Länstyrelsen inte tycker att dom skall ha en 2a start- o landningsbana. Hallå?????
Är ofta på Sturup. Det är en "sömning" flygplats
Anmäl inlägget
Inga uppställningsplatser?
Skrivet av Anders, 2012-11-02 06:57:15
"vårt stora bekymmer är att de 22 uppställningsplatserna ibland inte räcker till"

???

Flygplatsen har en aktiv dag max 35 avgångar. Hur kan de inte räcka till? Är MMX en flygplanskyrkogård med många permanentparkerade vrak?
Anmäl inlägget
Sturup lever
Skrivet av Lyngve, 2012-11-01 21:23:15
Roligt att det går bra för Sturup, Malmös flygplats.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev