Ur innehållet i Airmail nr. 1265

Publicerat: 2012-11-20 - "Airmail - Varför uppstod krisen i SAS just nu? - LOT Boeing 787"

Varför uppstod krisen i SAS just nu?

Flygnyheter: Avtalen är i hamn. SAS är räddat. Lättnaden är stor.
Men ännu är många detaljer i räddningspaketet oklara och framför allt: vad händer nu? Lars Brynielsson ser en hel rad frågor hopa sig och hittar samtidigt en förklaring till varför krisen uppstod just nu.
Läs mer


Förändringar som ska rädda SAS

Flygnyheter: Igår torsdag inleddes förhandlingarna mellan SAS och facket, förhandlingar som lär fortsätta fram till den ödesdigra söndagen. Men räcker det med sänkta löner? Var i SAS finns det fortsatt hål som måste täppas till?
Lars Brynielsson försöker ge svar på några av de frågor som avgör SAS framtid.


Läs mer


LOT först med Boeing 787 i Europa

Notiser: Polska LOT blev första flygbolag i Europa att ta emot en Boeing 787. Den första av åtta beställda flygplan landade i Warszawa förra veckan och ska senare sättas in på linjerna till USA.

Läs mer


SAS i hamn – CAU har skrivit på avtalet

Flygnyheter: CAU, det danska kabinfacket Cabin Attendants Union har nu skrivit på och därmed är det omedelbara konkurshotet undanröjt.
Därmed kan SAS gå till bankerna med ett räddat besparingspaket.
Läs mer


Golden Air blir Braathens Regional

Flygnyheter: Golden Air tar nu ytterligare ett steg in i Braathenskoncernen och byter namn till Braathens Regional. Namnet Golden Air lever dock kvar.

Läs mer


Finnair och Malaysia Airlines inleder samarbete

Notiser: Finnair och Malaysia Airlines har tecknat ett code sharing-avtal som innebär att flygbolagen får utökad tillgång till varandras hubbar i Helsingfors och Kuala Lampur. Samarbetet inleds idag och omfattar bland annat utvalda flighter mellan Kuala Lampur och Singapore samt Bangkok och Hongkong.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev