Skriv ut  

Finnair och Malaysia Airlines inleder samarbete

Notiser, Redaktionen, den 20 november 2012
Finnair och Malaysia Airlines har tecknat ett code sharing-avtal som innebär att flygbolagen får utökad tillgång till varandras hubbar i Helsingfors och Kuala Lampur. Samarbetet inleds idag och omfattar bland annat utvalda flighter mellan Kuala Lampur och Singapore samt Bangkok och Hongkong.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra kunder som flyger i sydöstra Asien fler avgångar till Kuala Lampur som är en snabbväxande metropol. Samtidigt välkomnar vi Malaysia Airlines resenärer till Helsingfors genom det här samarbetet som stärker banden mellan våra två flygbolag, säger Hannu Sundberg, Vice President Commersial Partnerships, Finnair.

För Malaysia Airlines omfattar samarbetet avgångar mellan Helsingfors och London, Paris, Frankfurt och Amsterdam.

– Avtalet med Finnair är en del av vår strategi för att utveckla samarbetet med medlemmar av oneworld-alliansen som vi blir fullvärdiga medlemmar av nästa år. Det här är också ett initiativ för att komma närmare nyckelmarknader för att öka turismen till Malaysia. Vi är övertygade om att fler turister kommer att resa från Skandinavien till Malaysia genom det här avtalet, säger Germal Singh, Vice President of Goverment & International Affairs, Malaysia Airlines. 

Jämför Finnairs flygpriser med andra flygbolag på Flygtorget.se/resorKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

MH ARN
Skrivet av Pretljag Prabang, 2012-11-22 12:05:34
Det finns saker som tyder på att de är på väg tillbaka. Linjen kommer inte att fortsätta till New York utan kommer andast att gå emellan Stockholm och Kuala Lumpur.
Anmäl inlägget
Bra med Malaysian i One Word alliansen
Skrivet av Bertil, 2012-11-20 18:31:26
Toppen med Malaysia i OW. Tråkigt att dom inte längre är kvar på Arlanda, det hade ju varit mycket bättre att åka hela vägen med MAS än den långa biten med Finnair. Ingen skugga på Finnair men det blir ett byte till och dom kommer inte upp till MAS servicenivå.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev