Ur innehållet i Airmail nr. 1269

Publicerat: 2012-12-04 - "Airmail - Kan SAS lära av Air Berlin? - SAAB satsar på civilflyg"

Kan SAS lära sig något av Air Berlin?

Flygnyheter: SAS och Air Berlin har inte bara en stor konkurrent i Lufthansa. De brottas med liknande svårigheter för att få kontroll över kostnader och genomför båda ambitiösa besparingsprogram. Här finns kanske lärdomar att hämta för SAS, funderar Lars Brynielsson i en jämförelse av de två bolagen.


Läs mer


Skandinaviska länder riskerar stämning för SAS-lån

Flygnyheter: De europeiska lågprisbolagens organisation har tröttnat på statsstödet till SAS och överväger nu att stämma de tre skandinaviska regeringarna till EU.
– Nu räcker det, säger organisationens vd.

Läs mer


SAAB satsar på den civila flygmarknaden

Flygnyheter: SAAB tecknar avtal med ett indiskt företag och gör en satsning på civil flygplansproduktion. Om det innebär utveckling av ett nytt svenskt civilt flygplan framgår dock inte.

Läs mer


Star Alliance växer med kinesiskt flygbolag

Notiser: Star Alliance har fått ytterligare en medlem. Det är kinesiska Shenzhen Airlines som nu blir medlem nummer 28.

Läs mer


Långlinjer från fem svenska flygplatser

Flygnyheter: Direkt flyg till Mexico från fem svenska städer. Researrangörerna fortsätter att satsa på de regionala flygplatserna och nu är det långlinjer som gäller. Det gläder bland andra Jönköpings flygplats.

Läs mer


Finnair ökar från Sverige och öppnar ny långlinje

Flygnyheter: Det svenska passagerarunderlaget från Sverige på Finnairs linjer till Asien fortsätter att öka, upp 21 procent i oktober. Samtidigt fortsätter bolaget att bygga ut flygplatsen i Helsingfors med nya långlinjer och flyger nu till tolv olika destinationer i Asien.
Läs mer


Strejk i julhelgen på Iberia

Notiser: En fjärdedel av den flygande personalen i strejk veckan innan julhelgen. Det kan bli verklighet om facket sätter sina planer i verket för att möta de aviserade neddragningarna bland personalen.

Läs mer


QATAR firar fem år i Stockholm

Notiser: Den dagliga linjen mellan Stockholm och Doha firar fem år. Dessutom ökar Qatar frekvensen på Oslo och har nyligen tagit emot den första av sextio beställda Boeing 787.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev