Flygnyheter

SAS i nytt stort charterkontrakt med Apollo Flygnyheter, den 17 januari 2020

SAS i nytt stort charterkontrakt med Apollo

Det blir en luftbro från 23 platser runt om i Skandinavien när SAS fortsätter att flyga charter för Apollo. Även denna gång är avtalet värt över en miljard.

Läs mer


Swedavia: Arlanda behöver en tredje parallell bana Flygnyheter, den 16 januari 2020

Swedavia: Arlanda behöver en tredje parallell bana

En ny bana på Arlanda men inte en fjärde. Istället en ny bana parallellt med bana ett och tre medan tvärbanan avvecklas, är vad som behövs för att säkerställa kapaciteten på flygplatsen. Nu behövs ett brett politiskt stöd för det, menar Swedavias vd.

Läs mer


Norwegian billigast över Atlanten Flygnyheter, den 16 januari 2020

Norwegian billigast över Atlanten

Låga priser har varit Norwegians främsta konkurrensmedel på trafiken över Atlanten. Inte sällan har biljetterna bara kostat hälften mot de stora nätverksbolagen.

Läs mer


Flygnyheter, den 15 januari 2020

Tjuvstart med Embraer för BRA på Bromma

Målningen är inte klar men det går inte att mista sig om var flygplanet hör hemma. Just nu flyger en Embraer en del av BRA:s inrikeslinjer från Bromma.

Läs mer


Flybe kan bli årets första flygbolagskonkurs Flygnyheter, den 14 januari 2020

Flybe kan bli årets första flygbolagskonkurs

Förra året var ett tufft år för flygbranschen med en rad konkurser, bland andra WOW Air, Bmi och Thomas Cook. Nu vacklar även Flybe och kan komma att bli den första stora flygbolagskonkursen i år.

Läs mer


Stockholm eller Köpenhamn med Air India Flygnyheter, den 13 januari 2020

Stockholm eller Köpenhamn med Air India

Enligt uppgift vill Air India öka trafiken på Skandinavien. Det kan då bli tal om ytterligare en destination från Arlanda eller Kastrup. Hos Swedavia finns en destination i Indien högt på önskelistan.

Läs mer


Flygnyheter, den 10 januari 2020

Iran Air får flygförbud på Sverige

Utvecklingen i Iran går nu ut över flygtrafiken mellan Sverige och Iran. Transportstyrelsen drog idag med omedelbar verkan in tillståndet för Iran Air att flyga på Sverige.

Läs mer


SAS lägger mer A320-service i Estland Flygnyheter, den 10 januari 2020

SAS lägger mer A320-service i Estland

Tallinn blir basen för SAS underhåll av Airbus A320neo-flottan de kommande åren. Därmed fortsätter samarbetet med ett företag som SAS ägde under ett antal år.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 januari 2020

Flygbolagen flyger runt Iran och Irak

Inga direktflygningar och omdirigerade överflygningar. Ett stort antal flygbolag slutar nu flyga genom luftrummet över Iran och Irak. Det påverkar en del trafik till Norden.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 januari 2020

Tre konkurrenter blir två på Örnsköldsvik

BRA, Sveaflyg och Air Leap. De anmälde sig alla tre när SAS beslutade att lägga ner trafiken på Örnsköldsvik. Men tre blir två i en ny konstellation när flygningarna går igång i februari.

Läs mer


Svenska passagerare med på det kraschade flygplanet Flygnyheter, den 8 januari 2020

Svenska passagerare med på det kraschade flygplanet

Samtliga ombord miste livet när en maskin från Ukraine International Airlines kraschade utanför Teheran. Ett flertal svenskar ska enligt uppgift finnas bland offren.

Läs mer


Inte bara MCAS - problemen för Boeing tar inte slut Flygnyheter, den 7 januari 2020

Inte bara MCAS - problemen för Boeing tar inte slut

Det är som att lyfta på en sten: nya problem uppdagas hela tiden. Nu har amerikanska FAA hittat ytterligare problem med MAX-maskinerna. Dagen när flygplanet åter är i luften glider allt längre bort. Ryanair räknar nu med oktober nästa år.

Läs mer


Miljardregn över Norwegian när Boeing betalar Flygnyheter, den 3 januari 2020

Miljardregn över Norwegian när Boeing betalar

Ett rejeält tillskott i kassan. Det kan Norwegian se fram mot när förhandlingarna med Boeing om ersättning för MAX-krisen av allt att döma är avslutade.

Läs mer


SAS och Etihad: Mer codeshare Flygnyheter, den 2 januari 2020

SAS och Etihad: Mer codeshare

Codeshare från Abu Dhabi till Norrland. Etihad och SAS utökar samarbetet med en rad flygningar i Skandinavien som nu bland annat täcker stora delar av inrikes i norra Sverige.

Läs mer


Direkt till Kalifornien – men inte från Arlanda Flygnyheter, den 30 december 2019

Direkt till Kalifornien – men inte från Arlanda

Oslo och Köpenhamn. Båda städerna har nästa säsong direkttrafik till Kalifornien. Stockholm däremot är, trots stor marknad, utan nonstop till västkusten i USA. Över huvud taget har Arlanda svårt med långlinjerna västerut just nu.

Läs mer


Flygnyheter, den 27 december 2019

Stopp för Londonflygningar till nya flygplatsen i Sälen

SAS första flygning från London till Sälen omdirigeras till Oslo. Detta sedan Scandinavian Mountain Airport ännu inte officiellt godkänts som internationell flygplats.

Läs mer


Sveriges nya flygplats invigd - Sälen Flygnyheter, den 23 december 2019

Sveriges nya flygplats invigd - Sälen

I lördags var det bandklippning och i går landade den första maskinen på Sälens flygplats. Därmed är den första nya flygplatsen i Sverige på drygt tjugo år invigd.

Läs mer


BRA först med grönt flygplansköp Flygnyheter, den 20 december 2019

BRA först med grönt flygplansköp

ATR 72-600 räknas som en av de mest klimateffektiva regionalmaskinerna. Nu har BRA genomfört en flygplansaffär där även den ekonomiska hanteringen räknas som en grön transaktion.

Läs mer


Ryanair: Vi informerar inte passagerare om MAX Flygnyheter, den 19 december 2019

Ryanair: Vi informerar inte passagerare om MAX

Sker flygningen med en MAX. Flygbolag tänker informera oroliga passagerare om vilken flygplanstyp de ska kliva ombord på. Men inte Ryanair som menar att förtroendet för MAX-maskinerna kommer att återställas direkt.

Läs mer


Flygnyheter, den 19 december 2019

Julklapp på 67 miljoner till regionala flygplatser

Det skulle varit 120 miljoner som kompensation för flygskatten men bantades först till 100 miljoner och nu slutligen till 67 miljoner. Dagarna innan jul kan alltså 11 regionala flygplatser i landet dela på de pengarna.
- Kanske vi ska se till helheten och glädjas åt de symboliska julklappar som staten nu ändå delat ut, säger Peter Larsson på Sveriges Regionala Flygplatser.

Läs mer

Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn