Flygnyheter

Flygnyheter, den 5 december 2022

Världens första kommersiella flyglinje med hållbart bränsle

Koldioxidutsläppen minskar med 40 procent. Och det tjugo år innan EU:s kvotplikt kan bli verklighet. BRA har nu startat världens första kontinuerliga flyglinje med 50 procents inblandning av hållbart bränsle.

Läs mer


Flygnyheter, den 2 december 2022

Uppgifter: SAS öppnar fler linjer till USA

Kastrup och Arlanda. Och kanske Göteborg, Bergen eller någon annan flygplats. Nu finns uppgifter om att SAS planerar för en linje till New York från någon av de regionala flygplatserna i Skandinavien.

Läs mer


Flygnyheter, den 1 december 2022

Malmö Airport fyller 50 år

Det första flygplanet landade på flygplatsen 1972 när Malmö Airport tog över efter Bulltofta flygplats inne i Malmö. Sedan dess har 60 miljoner passagerare passerat flygplatsen och idag är i princip alla linjer tillbaka efter pandemin.

Läs mer


Airbus satsar stort på miljövänligt flyg Flygnyheter, den 1 december 2022

Airbus satsar stort på miljövänligt flyg

Airbus utvecklar batterier tillsammans med Renault och satsar på förnybart bränsle i samarbete med Neste. Och inte nog med det, flygplatsen i Toulouse ska nu få tillgång till vätgas för olika typer av markfordon – och givetvis för den vätgasdrivna Airbus ZEROe.

Läs mer


Flygnyheter, den 1 december 2022

Miljardförlust för SAS

SAS rapporterar en miljardförlust under det gångna kvartalet, närmare bestämt 1,7 miljarder före skatt. En försvagad krona och ett högre flygbränslepris har slagit hårt mot SAS.

Läs mer


Norse: Paris - New York Flygnyheter, den 1 december 2022

Norse: Paris - New York

Oslo, London och Berlin och nu också Paris. Norse Atlantic satsar på den franska huvudstaden med dagliga flygningar till New York från slutet av mars nästa år. PÅ den linjen finns redan sex flygbolag.

Läs mer


Flygnyheter, den 30 november 2022

Nya regler minskar köerna i säkerhetskontrollen

Vätskor och dator kvar i bagaget vid säkerhetskontrollen. Det är på väg att bli verklighet. Ett helt nytt sätt att scanna väskorna är nu på väg att införas på de stora brittiska flygplatserna.

Läs mer


Flyr byter vd – gör som Norwegian Flygnyheter, den 29 november 2022

Flyr byter vd – gör som Norwegian

VD ut och finansdirektören in. Det blev en blixtsnabb rockad i Flyr efter att kassan fyllts på. I Norge talas det om att slutet nu närmar sig, men flygexperten Jan Ohlsson vill ändå inte räkna ut flygbolaget.

Läs mer


Flygnyheter, den 28 november 2022

Norse Atlantic lagrar pengar inför vintern

Det gick på ett dygn. Sedan hade Norse Atlantic fyllt på kassan med 300 miljoner. Allt för att övervintra inför en förhoppningsvis gos sommarsäsong nästa år. Då blir det dessutom nya destinationer på flygprogrammet.

Läs mer


Ännu inga avtal mellan SAS och kabinpersonalen Flygnyheter, den 25 november 2022

Ännu inga avtal mellan SAS och kabinpersonalen

Utan kabinavtal ingen utbetalning av lånet. Men ännu finns inga rapporter om hur förhandlingarna går, trots att medlare nu är inkopplade.

Läs mer


Flygnyheter, den 24 november 2022

SAS återvänder till JFK

Newark och nu också JFK. I februari återvänder SAS till JFK efter drygt trettio år. Linjen ska flygas med en Airbus A321LR.

Läs mer


Airbus A330 flög med 100% SAF Flygnyheter, den 24 november 2022

Airbus A330 flög med 100% SAF

Airbus och Royal Air Force har genomfört världens första 100% SAF-flygning med bränsle från Air BP. Flygningen genomfördes med en militär Airbus A330.

Läs mer


Flygnyheter, den 24 november 2022

Eurowings ökar med ny linje till Göteborg

Egen bas i Stockholm och trafik in till Sverige från baser i Tyskland. Eurowings fortsätter expansionen i Sverige med en ny sommarlinje mellan Berlin och Göteborg.

Läs mer


Flygnyheter, den 23 november 2022

Svensk investerare största ägare i Flyr

Över två miljarder aktier. Det gör en svensk investerare till största ägare i det vacklande flygbolaget Flyr. Men vem som står bakom satsningen är oklart.

Läs mer


Delta Air Lines ökar på Skandinavien Flygnyheter, den 22 november 2022

Delta Air Lines ökar på Skandinavien

Skandinavien är en marknad som snabbt återhämtar sig. Det menar Delta som nu flyger året runt på både Arlanda och Kastrup. Ett beslut som ökar kapaciteten till närmare 11 000 stolar i veckan.

Läs mer


Chockbesked från Boeing: Inget nytt flygplan Flygnyheter, den 21 november 2022

Chockbesked från Boeing: Inget nytt flygplan

Ingen efterträdare till Boeing 757. Ingen efterträdare till 737. I alla fall inte innan 2030. Det chockbeskedet lämnade Boeing nyligen och kritikerna menar att det ger Airbus öppet mål att befästa ställningen som största flygplanstillverkare.

Läs mer


Flygnyheter, den 17 november 2022

Artemis I på väg till månen

Till slut har NASA:s Orionraket Artemis 1 skjutits upp från Kennedy Space Center i Florida. Airbus har en betydande roll i återresan till månen.
Se uppslutningen:

Läs mer


Flygnyheter, den 17 november 2022

Luftbro till Skellefteå när Ryanair ökar

Tre flygbolag på inrikes. Nu ökar dessutom Ryanair frekvenserna på Skellefteå. Flygplatsen är nu klart över de nivåer som gällde innan pandemin. Dessutom ökar chartertrafiken.

Läs mer


Västflyg - sju månader i luften Flygnyheter, den 16 november 2022

Västflyg - sju månader i luften

I mars var flygtrafiken tillbaka. Västflyg har nu etablerat sig på linjen mellan Trollhättan och Stockholm. Fortsatt är det en tuff tid men nu lanserar flygbolaget biobiljetter.

Läs mer


Flygnyheter, den 15 november 2022

Nytt leasingavtal i hamn för SAS

Drygt hälften av SAS leasade flygplanen har nu nya, omförhandlade avtal. Den senaste överenskommelsen gäller tre widebodymaskiner.

Läs mer

Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev