Flygnyheter

Flygnyheter, den 24 mars 2023

SAS fortsatt ett skandinaviskt flygbolag efter chapter 11?

Chapter 11 stärkte stora delar av den amerikanska flygbranschen. Nu genomgår SAS samma tuffa process med ambitionen att också komma stärkta ut. Då får vi också veta vilka som blir de slutliga ägarna av det skandinaviska flygbolaget, menar Lars Brynielsson i en krönika.

Läs mer


Flygnyheter, den 23 mars 2023

Xfly startar flygskola

Estniska Xfly startar flygskola i samarbete med finska Patria. Utbildningen ska ta plats i Patrias lokaler i Tammerfors och kadetterna lovas jobb hos Xfly efter examen.

Läs mer


TUI flyger långlinje med Boeing 737 MAX från Arlanda Flygnyheter, den 23 mars 2023

TUI flyger långlinje med Boeing 737 MAX från Arlanda

Boeing 737 MAX har kapacitet att flyga betydligt längre än tidigare versioner. Det utnyttjar bland andra TUIfly Nordic till flygningar på över 6000 kilometer.

Läs mer


Heart Aerospace letar efter ny flygplats Flygnyheter, den 22 mars 2023

Heart Aerospace letar efter ny flygplats

Heart Aerospace har skrotat planerna på att bygga den nya flygplanstrafiken på Säve i Göteborg. Det gör att flygplatsen läggs ner en andra gång. Istället tävlar bland andra Trollhättan om att få den nya flygplansfabriken.

Läs mer


Flygnyheter, den 21 mars 2023

Air Dolomiti tillbaka i Kalmar

En av få linjer från en regional flygplats till en europeisk hubb är tillbaka. Tyska Air Dolomiti fortsätter att satsa på trafiken mellan Frankfurt och Kalmar Öland Airport. Dessutom kan flygplatsen bli en av dem som tas upp i Swedavia.

Läs mer


SAS eller leasingbolaget – vem äger flygplanet? Flygnyheter, den 20 mars 2023

SAS eller leasingbolaget – vem äger flygplanet?

En av SAS A350-900, SE-RSA, har hamnat mitt i en kamp mellan SAS och det leasingbolag som äger maskinen. Frågan är vem som egentligen äger flygplanet och dragkampen blir allt häftigare.

Läs mer


Flygnyheter, den 20 mars 2023

Höga löneökningar för piloter i USA

Upp till 40 procents lönelyft. Det kan piloterna i American Airlines förvänta sig.

Läs mer


Boeings februarisiffror pekar nedåt Flygnyheter, den 17 mars 2023

Boeings februarisiffror pekar nedåt

Boeings februarisiffror påverkades av 787 Dreamliners leveransstopp. Dessutom minskade leveranserna av Boeing 737 MAX i februari, jämfört med januari månad.

Läs mer


Förslag: Gör Kramfors till hubb för flyget i Norrland Flygnyheter, den 17 mars 2023

Förslag: Gör Kramfors till hubb för flyget i Norrland

Transit i Kramfors för den upphandlade trafiken norrut. Det förslaget har nu väckts och skulle i så fall spara betydande kvoter av utsläpp samtidigt som det underlättar för dem som inte ska hela vägen till Stockholm.

Läs mer


Flygnyheter, den 16 mars 2023

SAS ökar antalet linjer – återstartar Tokyo

Tveksamheten till trots återvänder SAS nu till Tokyo. Det innebär att SAS har tre nya långlinjer i flygprogrammet för kommande sommar.

Läs mer


Widerøe satsar på fler utrikeslinjer Flygnyheter, den 15 mars 2023

Widerøe satsar på fler utrikeslinjer

Den hårda konkurrensen på norsk inrikes har minskat något sedan Flyr gick i konkurs. Widerøe kan nu föra över en del kapacitet till det växande antalet utrikesdestinationer.

Läs mer


Fortsatt trögt för huvudstadsflygplatserna Flygnyheter, den 14 mars 2023

Fortsatt trögt för huvudstadsflygplatserna

Bättre siffror i februari än i januari. Det kan de tre huvudstadsflygplatserna i Skandinavien visa. Men det är fortsatt 15 – 20 procent lägre än innan pandemin. Arlanda fortsätter att sladda bakom Köpenhamn och Oslo men kan räkna in nio nya utrikeslinjer under våren.

Läs mer


Eurowings bromsar i Stockholm Flygnyheter, den 13 mars 2023

Eurowings bromsar i Stockholm

Konkurrensen på Arlanda var i hårdaste laget. Eurowings stannar kvar i Stockholm men bromsar nu planerna något. Samtidigt etableras fler linjer i Norge.

Läs mer


Flygnyheter, den 12 mars 2023

Saudiarabien gör jättebeställning från Boeing

Saudiarabien planerar för ett nytt flygbolag och i samband med det gör de en jätteaffär med Boeing värd 35 miljarder dollar.

Läs mer


Flygnyheter, den 10 mars 2023

Två nya flygbolag till Arlanda

PLAY och Royal Jordanian är två nya flygbolag på Arlanda med trafikstart när sommarsäsongen drar igång. Det jordansak flygbolaget väljer också att flytta den skandinaviska linjen från Köpenhamn till Stockholm.

Läs mer


Airbus ordrar och leveranser starkt upp i februari Flygnyheter, den 9 mars 2023

Airbus ordrar och leveranser starkt upp i februari

Airbus levererade 46 flygplan till 34 kunder i februari 2023, en betydande ökning från januaris bleka start med bara 20 levererade flygplan. Glädjande för Airbus var också att tvisten med Qatar Airways löstes i slutet av januari.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 mars 2023

Qatar satsar åter på Stockholm

Skandinavien är i fokus när Qatar Airways skalar upp trafiken kommande sommar- och vintersäsong. Arlanda får fler frekvenser tillsammans med Köpenhamn och Oslo. Men Göteborg är ännu inte tillbaka i Qatars linjenät.

Läs mer


SAS fortsatt störst i Norden Flygnyheter, den 8 mars 2023

SAS fortsatt störst i Norden

Bättre och bättre siffror. Samtliga de stora nordiska flygbolagen visar på allt fler resenärer ombord under februari. SAS behåller positionen som största flygbolag i Norden samtidigt som alla nu satsar hårt på den kommande sommarsäsongen.

Läs mer


Flygnyheter, den 7 mars 2023

Långlinjetrafiken till Asien krymper

Den stängda flygkorridoren över Ryssland sätter effektivt stopp för trafiken mellan Europa och Asien. Istället siktar flygbolagen nu västerut, mot USA. Där ökar konkurrensen samtidigt som slotarna på de stora amerikanska flygplatserna håller på att ta slut.

Läs mer


Flygnyheter, den 6 mars 2023

Svenskt fraktflyg på sparlåga

Fraktflyget växer, i Danmark och på Island, nu även på Färöarna, med eget fraktflygbolag för fisk. Men i Sverige tunnas de svenska fraktflygbolagen ut.

Läs mer

TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev