Ur innehållet i Airmail nr. 1263

Publicerat: 2012-11-13 - "Airmail - Sista chansen för SAS - Hänger Arlanda med?"

Hänger Arlanda med när flygkartan ritas om?

Flygnyheter: Stoppa läckaget från Arlanda till de närliggande hubbarna. Satsa på direktlinjer till Asien från Arlanda. Gräv där flygplatsen står och utnyttja de fördelar som finns, annars riskerar Arlanda att hamna ännu mer i skuggan.
Det menar Lars Brynielssen i en analys av Arlandas framtida möjligheter i skuggan av ett allt skakigare SAS.


Läs mer


”Det här är sista chansen för SAS”

Flygnyheter: Sparprogrammet 4excellent fungerar men det räcker inte. Därför måste SAS nu genomföra ett åtgärdspaket med fem punkter och det är de anställda som får ta en del av smällen.
- Senast på söndag måste nya kollektivavtal vara på plats, annars ställer inte bankerna upp, sa Rickard Gustafson på en presskonferens idag på morgonen. Läs mer


Final Call för SAS

Flygnyheter: SAS lanserar omfattande plan för att förbättra lönsamheten och säkerställa långsiktig finansiell beredskap – nya kollektivavtal måste ingås inom mycket kort tid

Läs mer


Delta återvänder till Arlanda och Kastrup

Notiser: Delta Airlines återupptar i sommar trafiken mellan New York och Skandinavien. Men det blir enbart under sommarmånaderna, några planer på att flyga året runt finns inte.

Läs mer


Nextjet och Växjö Airport bakade bästa tårtan

Notiser: En tårta i formen av ett älghuvud. Det var receptet för att vinna tävlingen om bästa flyglinjetårta.

Läs mer


Sverigeflyg och Malmö Aviation växer i Sverige

Flygnyheter: Malmö Aviation och Sverigeflyg har tillsammans transporterat över etthundratusen fler passagerare hittills i år jämfört med förra året. Nu siktar de två flygbolagen på att nå över två miljoner passagerare i år.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev