Skriv ut  

Sverigeflyg och Malmö Aviation växer i Sverige

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 november 2012
Malmö Aviation och Sverigeflyg har tillsammans transporterat över etthundratusen fler passagerare hittills i år jämfört med förra året. Nu siktar de två flygbolagen på att nå över två miljoner passagerare i år.

Braathens Aviationkoncernens två svenska bolag, Malmö Aviation och Sverigeflyg trafikerar tillsammans elva inrikesdestinationer och har sedan samgåendet en gemensam marknadsandel på över 30 procent.
           
Totalt flög 110 000 fler passagerare med Malmö Aviation och Sverigeflyg under januari-oktober 2012, jämfört med samma period 2011. Även transfertrafiken på Bromma ökar kraftigt. Under perioden januari-oktober 2012 mer än fördubblades antalet transferresenärer på Bromma, jämfört med samma period 2011. Det gör flygplatsen till ett växande nav och utmanare till Arlanda.

- En nyckel till ökningen är den korta bytestiden på Bromma där Malmö Aviation och Sverigeflyg gemensamt har en transfertid på ner till 15 minuter, Henrik Löfberg, marknadschef, Malmö Aviation. Lägg därtill att Malmö Aviation har flest avgångar per dag till och från Stockholm från såväl Malmö som Göteborg. Det innebär stor valfrihet för dem som väljer att flyga direkt till någon av våra destinationer, men även för dem som flyger vidare via Bromma.           

Den goda trafikutvecklingen gör att Malmö Aviation och Sverigeflyg räknar med att i år för första gången gemensamt transportera över två miljoner inrikespassagerare.
Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Går med förlust
Skrivet av Igor, 2012-11-13 11:41:02
Det är ju jättebra att Sverigeflyg går bra men hur bra eller dåligt går det egentligen för de flygbolag som flyger åt Sverigeflyg? Vad jag kan se så går det väldigt dåligt för Nextjet och dåligt för Golden men bättre för Mavia. Tycker det visar att det inte är något någon anställd eller någon kund kan tycka är bra och för att inte tala om ägarna till flygbolagen som borde göra något åt det och ta mer betalt av Sverigeflyg.
Anmäl inlägget
lönekuvert
Skrivet av El toro, 2012-11-10 18:34:09
Hoppas att deras framgång kan spegla sig i de anställdas lönekuvert!!!
Anmäl inlägget
korrigering
Skrivet av bezzerwisser, 2012-11-10 15:16:50
blev lite fel i siffrorna men ni förstår...
Anmäl inlägget
bezzerwisser
Skrivet av Ett flygbolag, 2012-11-10 15:15:47
Det är ett flygbolag som har transporterat passagerare och en biljettbyrå som har anlitat flera andra flygbolag för att transportera passagerare. Det är tydligen inte så lätt det här att skilja på resebyrå och flygbolag...
Anmäl inlägget
Fortsätt så där
Skrivet av PAX, 2012-11-09 09:56:15
RAKA RÖR, INGET TJAFS, ALLTID I TID.

TACKAR!

Ps. Längtar till att C-series anländer
Anmäl inlägget
Kör på
Skrivet av Mats fd OP, 2012-11-09 09:22:32
Säkerhet/punktlighet/service och beslutsamhet.
Ja det är vad man kan säga leder till framgång.
Jag är stolt att ha jobbat hos ER.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev