Ur innehållet i Airmail nr. 1264

Publicerat: 2012-11-15 - "Airmail - Försening hos Bombardier - Inga nedskärningar på SAS"

Försening hos Bombardier drabbar inte Malmö Aviation

Flygnyheter: Bombardier har skjutit upp den första provflygningen av den nya C-serien. Ett av de första flygbolag som beställde flygplanet var Malmö Aviation, men där är man inte orolig för att leveranstiderna ska spricka.

Läs mer


Inga nedskärningar på SAS inrikeslinjer

Flygnyheter: Krisen inom SAS kommer att påverka inrikesnätet och det finns risk att flera linjer får stryka på foten när flygbolaget ska spara. Det var några av de spekulationer som uppstod i kölvattnet av åtgärdspaketet som presenterades i måndags.

- Vi stärker ju inte kassan genom att flyga mindre, svarar flygbolaget.
Läs mer


Höjda löner på Lufthansa

Notiser: Lufthansa valde att gå facken tillmötes och höjer nu kabinpersonalens löner med 4 procent. Annars fanns risken att de strejker över julhelgen som facken hotat med skulle utlösas.

Läs mer


EU lägger flygets utsläppsavgifter på is

Miljö: EU beslutade igår att tillfälligt stoppa förberedelserna att införa handeln med utsläppsrätter inom flyget. Motståndet från länderna utanför Europa har varit hårt och nu backar EU och inför ett årslångt uppehåll i arbetet. Det gläder bland andra Ryanair som länge motarbetat ”miljö-idiotin”.
Läs mer


Qatar ville skapa världens starkaste allians

Notiser: Qatar Airways valde till slut att gå med i flygalliansen Oneworld. Men det fanns innan dess långtgående planer på att istället gå samman med Emirates och skapa en av världens mest kraftfulla flyggemenskaper.

Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev