Ur innehållet i Airmail nr. 1264

Publicerat: 2012-11-15 - "Airmail - Försening hos Bombardier - Inga nedskärningar på SAS"

Försening hos Bombardier drabbar inte Malmö Aviation

Flygnyheter: Bombardier har skjutit upp den första provflygningen av den nya C-serien. Ett av de första flygbolag som beställde flygplanet var Malmö Aviation, men där är man inte orolig för att leveranstiderna ska spricka.

Läs mer


Inga nedskärningar på SAS inrikeslinjer

Flygnyheter: Krisen inom SAS kommer att påverka inrikesnätet och det finns risk att flera linjer får stryka på foten när flygbolaget ska spara. Det var några av de spekulationer som uppstod i kölvattnet av åtgärdspaketet som presenterades i måndags.

- Vi stärker ju inte kassan genom att flyga mindre, svarar flygbolaget.
Läs mer


Höjda löner på Lufthansa

Notiser: Lufthansa valde att gå facken tillmötes och höjer nu kabinpersonalens löner med 4 procent. Annars fanns risken att de strejker över julhelgen som facken hotat med skulle utlösas.

Läs mer


EU lägger flygets utsläppsavgifter på is

Miljö: EU beslutade igår att tillfälligt stoppa förberedelserna att införa handeln med utsläppsrätter inom flyget. Motståndet från länderna utanför Europa har varit hårt och nu backar EU och inför ett årslångt uppehåll i arbetet. Det gläder bland andra Ryanair som länge motarbetat ”miljö-idiotin”.
Läs mer


Qatar ville skapa världens starkaste allians

Notiser: Qatar Airways valde till slut att gå med i flygalliansen Oneworld. Men det fanns innan dess långtgående planer på att istället gå samman med Emirates och skapa en av världens mest kraftfulla flyggemenskaper.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev