Skriv ut  

Höjda löner på Lufthansa

Notiser, Anders Carlsson, den 15 november 2012
Lufthansa valde att gå facken tillmötes och höjer nu kabinpersonalens löner med 4 procent. Annars fanns risken att de strejker över julhelgen som facken hotat med skulle utlösas.

Lufthansa Airbus A380-800

Förhandlingarna har pågått sedan i februari och det har bitvis varit ett högt tonläge mellan Lufthansa och det tyska kabinfacket UFO. De anställda ville ha en löneökning på 5 procent medan Lufthansa var beredda att ge 3,5 procent.
                     
Kompromissen blev 4 procent och Lufthansa slipper nu hotet om strejker under den intensiva trafikperioden över jul- och nyår som facken hotat med. Det nya avtalet innebär en kostnadsökning på cirka 300 miljoner årligen och bolaget menar att det är en ”smärtsam överenskommelse”.
                     
I det nya avtalet förbinder sig Lufthansa även att inte genomföra några friställningar av personal de kommande två åren, inte heller att använda bemanningsföretag på kabinsidan.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Höjda löner 4%
Skrivet av LH, 2012-11-17 08:56:28
Skriv sanningen i artiklarna. Höjd lön med 50Euro i månad brutto är knappast 4%. Sen ingår vi en solidaritetskorttid under 2 år med minskad lön plus andra kanske inte så roliga detaljer. Så läs på först innan ni skriver artiklar som inte återspeglar verkligheten.
Anmäl inlägget
SAS
Skrivet av m, 2012-11-15 21:09:40
Se och lär...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev