Ur innehållet i Airmail nr. 1270

Publicerat: 2012-12-06 - "Airmail - Airbus A350 på plattan - Flygplatser kräver insatser"

Airbus A350 rullar ut på plattan

Flygnyheter: En första sammansatt version av Airbus framtidsmodell A350 XWB har sett dagens ljus. Den ska nu börja gå igenom omfattande testerna innan testflygningarna börjar.

Läs mer


Sveriges små flygplatser kräver insatser

Flygnyheter: Inrikestrafiken och antalet passagerare ökar stadigt på de stora flygplatserna. På landets mindre regionala flygplatser är utvecklingen den omvända vilket innebär en minskning med upp till 60 procent. För att överleva måste de arbeta närmare ihop med turistnäringen i sina regioner.
– Flyger vi inte på en linje så beror det på att den inte är lönsam, menade Hans Ollongren på SAS.

Läs mer


Amerikanska flygbolag förbjudna betala miljöavgifter

Miljö: EU beslutade nyligen att skjuta det kontroversiella förslaget om flygets handel med utsläppsrätter. Det innebär dock inte att motståndet mot förslaget är borta.

Barack Obama har nu ”förbjudit” amerikanska flygbolag att betala CO2-avgift i Europa.

Läs mer


BA och Iberia vill köpa Vueling

Notiser: International Airline Group, alltså British Airways och Iberia är spekulanter på det spanska lågkostnadsbolaget Vueling. Det beskedet kommer samtidigt som Iberias förluster ökar och flygbolaget räknar med att behöva göra stora uppsägningar.

Läs mer


Turkietresor satsar på Skellefteå

Notiser: Från och med april 2013 kommer resebolaget Turkietresor att flyga från Skellefteå Airport vilket innebär mer än en dubblering av antalet charteravgångar från Skellefteå Airport. Destinationerna blir Antalya och Bodrum/Mamaris.

Läs mer


God passagerartillväxt för Norwegian i november

Notiser: Den goda passagerartillväxten för Norwegian fortsatte i november med en ökning på 12 procent jämfört med samma månad föregående år.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev