Skriv ut  

BA och Iberia vill köpa Vueling

Notiser, Anders Carlsson, den 5 december 2012
International Airline Group, alltså British Airways och Iberia är spekulanter på det spanska lågkostnadsbolaget Vueling. Det beskedet kommer samtidigt som Iberias förluster ökar och flygbolaget räknar med att behöva göra stora uppsägningar.

Spanska lågkostnadsbolaget Vueling startade flygningar 2004, bland annat som en reaktion på Iberias starka ställning på den spanska inrikesmarknaden. Sedan dess har Vueling växt explosionsartat och efter den senaste linjeexpansionen med 28 nya destinationer, har bolaget närmare 100 rutter på flygprogrammet. Till Sverige flyger Vueling i nuläget 11 gånger i veckan, vilket ökar till 14 gånger när sommarprogrammet startar då också Göteborg får tre avgångar i veckan.
           
Nu vill IAG, International Airline Group som består av British Airways och Iberia köpa Vueling. Därmed får de två stora nätverksbolagen kontroll över ett av de snabbast växande lågprisbolagen i Europa. Vad de anställda i det krisande Iberia, där 4 500 personer ska sägas upp, tycker om övertagandet är inte känt. IAG däremot menar att Vueling har mycket att ge de två nätverksjättarna.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Iberia äger redan Vueling
Skrivet av Iain, 2012-12-06 15:08:42
Observera att Iberia redan äger drygt 45% av Vueling sedan samgåendet med Click Air för några år sedan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev