Skriv ut  

Virgin Atlantic och Ryanair varslar 800

Flygnyheter, LI, den 16 februari 2009
Virgin Atlantic varslar 600 anställda. Syftet är att "rusta verksamheten" för att överleva lågkonjunkturen, skriver Travelmole.com. Dessutom försvinner 200 jobb från Ryanair, med anledning av bolagets reducerade verksamhet i Dublin.

Uppsägningar, frysning av löner samt obetald semester. Det är tre av de nödvändiga åtgärder Virgin Atlantics vd Steven Ridgway nyligen räknat upp för att flygbolagen ska mäkta med den sjunkande efterfrågan på resor. Virgin Atlantics uppsägningar förklarar han med orden: "Vi måste förbli starka så vi är redo att växa igen när de ekonomiska förhållandena tillåter det".

Ryanair kommer i sin tur att minska flygningarna via Dublin i sommar. Antalet Ryanair-plan i Dublin kommer att minska från 22 till 18, vilket medför att 200 anställda mister sina jobb. Mer nedskärningar är att vänta nästa vinter. Detta eftersom Ryanair protesterar mot flygplatsens avgifter i kombination med den irländska regeringens planer på att införa en speciell turistskatt. Något som Ryanairs vd Michael O´Leary beskriver som ett "självmord för turismnäringen".


Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev