Ur innehållet i Airmail nr. 1255

Publicerat: 2012-10-16 - "Airmail - Norwegian stoppar piloter som egenföretagare - Arvidsjaur först"

Linjetrafik med Boeing 787 till Norden i februari

Flygnyheter: Boeing 787 har hittills bara visat upp sig på de nordiska flygplatserna. Men redan i februari blir det reguljär trafik på Norden.

Läs mer


Flybe lägger ner linjen Bromma – Kastrup

Flygnyheter: Det blev tio månaders trafik mellan Bromma och Kastrup. Den 2 november drar sig Flybe Nordic tillbaka och därmed finns inget flygbolag kvar på linjen som lockade tre operatörer i början av året.

Läs mer


Arvidsjaur först med egen flygledning

Flygnyheter: Arvidsjaurs flygplats har valt att gå en egen väg när det gäller flygledning. Varken LFV eller ACR levererar tjänsten.

Läs mer


Norwegian stoppar piloter som egna företagare

Flygnyheter: Norwegian sätter nu stopp för piloter som är egna företagare och fakturerar för sina tjänster. Det är en helomvändning sedan tidigare och enligt Norwegian ger det nu en bättre översikt av piloternas anställningsförhållanden.

Läs mer


NextJet utökar sin flotta med ATR 72-200

Flygnyheter: NextJet Kommer att utöka sin flygplansflotta med ATR 72-200. Beslutet är inte ett strategiskt, angående framtida flygplansflotta i NextJet, utan snarare ett komplement till våra ATP flygplan med liknande kabin och prestanda skriver NextJet i pressmeddelande.

Läs mer


Så går det till ombord på Finnair

Notiser: Kabinjobbet på ett flygbolag innebär möten med hundratals människor varje dag. Det innebär också hundratal märkliga, roliga, absurda situationer ombord på väg till någon destination.
En del av de händelserna har Finnair samlat i en bok.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev