Skriv ut  

Så går det till ombord på Finnair

Notiser, Anders Carlsson, den 15 oktober 2012
Kabinjobbet på ett flygbolag innebär möten med hundratals människor varje dag. Det innebär också hundratal märkliga, roliga, absurda situationer ombord på väg till någon destination.
En del av de händelserna har Finnair samlat i en bok.

Det finns gott om vändringssägner och historier om livet på ett flygbolag. Inte underligt med tanke på att en flygning innebär att en stor grupp människor samlas på ett begränsat utrymme. Kabinen är kort sagt som gjord för att vara spelplatsen för både dråpliga och dramatiska händelser.
                     
En del av dem finns nu samlade i en bok som Finnair gett ut: ”Tales From A Thousand And One Flights”.
– Det finns oräkneliga historier om flygande och livet ombord och i takt med att allt fler människor flyger, ökar antalet fantastiska historier, säger Riitta Kiiveri, flygvärdinna på Finnair och en dem som skrivit i boken.
                     
De olika berättelserna utspelar sig över hela världen men framför allt ombord på någon av Finnairs linjer. De är också hämtade från över femtio års flygande och ger en bra bild av hur flygbranschen utvecklats under årens lopp.
                     
Intäkterna från boken går till välgörande ändamål, det förebyggande arbetet mot psykiska sjukdomar bland unga i Finland.

Mer om boken!
Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev