Ur innehållet i Airmail nr. 1261

Publicerat: 2012-11-06 - "Airmail - Ingen ny bana på Malmö Airport - Thai i retromålning"

Ingen ny bana på Malmö Airport

Flygnyheter: Trafikverket vill bygga en ny rullbana på Malmö Airport. Men en av remissinstanserna har sagt nej och menar att trafiken på flygplatsen inte utvecklas.
– Det är precis tvärtom, trafiken har ökat med 40 procent, säger flygplatschefen.

Läs mer


Airberlin ökar på Stockholm och Köpenhamn

Notiser: Airberlin fortsätter att expandera på den skandinaviska marknaden. De redan täta förbindelserna mellan Stockholm och Belin får från sommarprogrammet ytterligare frekvenser.

Läs mer


Thai Airways med retromålning på Arlanda

Flygnyheter: I veckan flög Thai Airways in en Boeing 747 i retromålning på den ordinarie linjen Bangkok – Stockholm. Den klassiska målningen skvallrade tydligt om hur Thai en gång startade.

Läs mer


Ännu ingen linje med Singapore Airlines till Arlanda

Flygnyheter: Fler flygningar till Köpenhamn men ännu inga besked om en direktlinje till Stockholm. Det är resultatet när samarbetsavtalet mellan SAS och Singapore Airlines nu omsätts i praktiken.

Läs mer


Nextjet utökar kapaciteten

Flygnyheter: Med start idag ökar Nextjet kapaciteten på linjerna från Norrköping och Karlstad till Köpenhamn. Ett strategiskt steg för att bland annat minska beroendet av den upphandlade trafiken.

Läs mer


Flyglinjen börjar flyga Jönköping - Köpenhamn

Notiser: Med anledning av Jönköpings näringslivs tydliga önskemål om en förbindelse mellan Jönköping och Köpenhamn börjar nu Flyglinjen trafikera den efterfrågade sträckan meddelar Henning Lindberg, marknadsansvarig i ett pressmeddelande.

Läs mer


Två flygbolag blir ett i Grekland

Notiser: Aegean Airlines köper det tidigare statliga Olympic Air och skapar ett dominerande flygbolag i Grekland. Det blir verklighet sedan EU övergett sin tidigare negativa inställning.

Läs mer


Bättre än väntat för Ryanair

Notiser: Lågprisbolaget Ryanair tjänar mer än beräknat, resultatet är 596 miljoner euro efter skatt för första halvåret. Det gör att det beräknade resultatet för hela året höjs.
Läs mer

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev