Skriv ut  

Kommun straffar flygresor i tjänsten

Notiser, Anders Carlsson, den 9 april 2019
Tåg eller förvaltningens egna bilar, det är vad som gäller vid tjänsteresor i Region Blekinge. De som väljer flyget åker på en straffavgift.

I region Blekinge finns numera en ny resepolicy för dem som reser i tjänsten. Den som väljer bort tåg eller förvaltningens egna bilar och istället flyger till mötet, oftast i Stockholm, de får betala en särskild, 
extra avgift, oklart om det ska slantas upp privat eller belastar den egna avdelningen.

– Det är en ny rese- och mötespolicy där vi straffar flyget och förordar tåg och regionens egna bilar. Sedan finns det mycket mer att göra med möten via videolänk i stället för fysiska möten också, säger Lars Karlsson (c), som är ansvarig politiker för miljöfrågorna i regionen till BLT.
Antalet flygresor i regionen har minskat men det beror i första hand på de sparkrav som infördes förra året.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Idioter
Skrivet av Ulla, 2019-04-11 11:00:56
Men vilka dårar, hur länge ska detta dårskap få hålla på.
Anmäl inlägget
Grön resa
Skrivet av Cyklisten , 2019-04-10 15:23:59
Hade jag jobbat i Blekinge så hade jag tagit cykeln på arbetstid tur och retur till Stockholm om de vill det. Sen tagit traktamente och resa på arbetstid. Eftersom jag inte är nån elitcyklist så kanske jag hunnit med 2 möten i månaden. Det är vad jag kallar miljösmart och effektivt arbete. Får ju gratis motion och cykelsemester samtidigt.
Anmäl inlägget
Bil!
Skrivet av Kalle, 2019-04-09 20:15:28
En bilresa till Stockholm är definitivt inte grönare än en flygstol. Med största sannolikhet är det inte heller billigare.
Sen kan man fråga sig om en kommun i Blekinge ska hålla på med sådant. Vill de inte att medborgarna ska ha några flyglinjer?
Anmäl inlägget
Miljö
Skrivet av Undrande, 2019-04-09 19:05:23
Är det verkligen ok att kommuner och regeringen motarbetar flygbranschen, till förmån för tåget.
Som dessutom inte är att lita på. Ständiga förseningar och klantiga Trafikverket som inte klarar någonting alls.
Anmäl inlägget
En grön ekonom.
Skrivet av Lasse, 2019-04-09 13:17:43
Nu är ju inte ekonomer kända för att ha suntförnuft och de ”Gröna” brukar tycka det är ointressant att diskutera kostnader/finansiering av deras hjärtefrågor. Lyckat, självförverklingen fortsätter.
Anmäl inlägget
Miljö
Skrivet av Theobald Atterdag, 2019-04-09 10:45:15
Så man uppmanar att resa i bil i åtta timmar istället. Plus eventuella extra kostnader för boende med tanke på den tid det tar. Låter inte som det är en ekonom som ligger bakom den slutsatsen.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev