Skriv ut  

Kravet: Gör om upphandlingen av flygtrafiken

Notiser, Redaktionen, den 21 april 2020
Gör om. Det kräver nu två politiker i Östersund och Åre och menar att den nyligen genomförda upphandlingen av flygtrafik gett en trafik som ingen kommer att utnyttja.

Det blev Amapola som tog hem upphandlingen av ”coronatrafiken” till Gotland och Norrland medan SAS behåller de tre längsta linjerna till Kiruna, Luleå och Umeå. I upphandlingen var ett av kraven att flygningarna skulle slingas via en rad destinationer och det har nu fått politiker i Östersund att reagera. Det gäller främst det faktum att resan mellan Östersund och Stockholm kommer att ta tre och en halv timme och via Örnsköldsvik och Sundsvall. Tidtabellen innebär också att flygningarna landar i Östersund mitt på dagen.

Det måste anses som ett totalt undantagsfall att någon resenär skulle använda sig av flygmöjligheten under dessa omständigheter, skriver Bosse Svensson (C) och Daniel Danielsson kommunstyrelsens ordförande Östersund respektive Åre i en debattartikel. 

De menar därför att hela upphandlingen måste göras om för att på så sätt få fram en bättre tillgänglighet för Östersund.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stanna hemma
Skrivet av Bertil, 2020-04-22 13:22:00
Detta är ju endast för akuta och nödvändiga resor. Då spelar det ingen roll det tar någon timme extra. Det är fortfarande meningen att man skall undvika resor.
Anmäl inlägget
Okunniga politiker.
Skrivet av Peter pilot. , 2020-04-21 12:53:21
Det är precis som Puckelbro och Tim skriver ovan.

Dom här politikerna har inte förstått någonting. Det handlar inte om trivselresor för allmänheten med non stop resor i bra tidtabell. Det handlar om en flygförbindelser för nödvändiga transporter till lägsta möjliga kostnad för skattebetalarna. Då blir det mellanlandningar.

Dom beskriver som sagt också flygtiden felaktigt. Det tar 2:45.

Någon som vet i vilken tidning de okunniga politikernas debattartikel var?
Anmäl inlägget
I min lilla lilla värld av blommor...
Skrivet av Puckelbro, 2020-04-21 11:37:47
De här lokalpolitikerna har verkligen förstått varför upphandlingen genomförs. Det handlar om att det ska finnas ett minimum av flygtrafik tillgänglig. T.ex för s.k nödvändiga transporter. Inte trafik i kommersiell skala eller på kommersiella villkor. Om sådan återkommer upphör den upphandlade trafiken. Nu får de någonting istället för ingenting. Och ändå klagar de.

Anmäl inlägget
Fake news
Skrivet av Tim, 2020-04-21 07:47:28
Tidtabellen visar att det tar 2:40.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev