Skriv ut  

Fortsatt öde på Swedavias flygplatser

Notiser, Redaktionen, den 10 juni 2020
Maj månad 2019: 3 600 000 passagerare på Swedavias flygplatser.
Maj månad 2020: 80 000 passagerare på Swedavias flygplatser. Det är en minskning med 98 procent och visar än en gång hur brutalt coronpandemin slår mot det svenska flyget.

- Den dramatiska nedgången i flygresandet fortsatte för andra månaden i följd i maj och flera av våra flygplatser saknade i princip helt kommersiell flygtrafik. I takt med att reserestriktioner nu lättar i Sverige och resten av EU ser vi tidiga tecken på återstart och att flygbolagen planerar för en försiktig ökning av trafiken. Det är självfallet positivt för tillgängligheten, men det handlar fortfarande om blygsamma nivåer och vi räknar inte med någon snabb återhämtning för flygresandet under de närmaste månaderna, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Under maj hade Swedavias flygplatser sammanlagt 53 000 utrikesresenärer och 28 000 inrikesresenärer, en minskning med 98 procent för både utrikes- och inrikestrafiken jämfört med maj i fjol. Då hade Swedavia 2 500 000 utrikesresenärer och 1 200 000 inrikesresenärer.

Under månaden minskade flygtrafiken på Swedavias sju regionala flygplatser sammanlagt med 97 procent till 15 000 resenärer. Antalet utrikesresenärer uppgick till 3 000 medan antalet inrikesresenärer var 12 000. I fjol uppgick resandet vid de regionala flygplatserna till 510 000.

Tre av Swedavias flygplatser, Bromma Stockholm Airport, Ronneby Airport samt Åre Östersund Airport saknade nästan helt kommersiell flygtrafik under maj månad.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ett gyllee tillfället att avveckla Bromma.
Skrivet av W, 2020-06-11 21:52:18
Det är ett gyllene tillfälle att avveckla Bromma helt. Corona pandemin har kommit för att stanna en långvarig tid vilken betyder att hela flygbranschen kommer att få lika långvarig negativ effekten de närmaste år. Så frågan är inte om Bromma kan överleva själva krisen utan snarare om när Swedavia ska ta det rätta beslutet att lägga ned en olönsam flygplats som Bromma kommer att bli som följd av Cronavirus effekten.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev