Skriv ut  

Boeing: Våra flygplan tar 100 procent biobränsle inom tio år

Miljö, Redaktionen, den 27 januari 2021
Flyget måste öka sitt miljöansvar. Det menar Boeing som nu bestämt att alla flygplan som levereras efter 2030 ska kunna flygas på 100 procent biobränsle.

I dagsläget är det möjligt att mixa biobränsle och vanligt jetbränsle 50/50 vid en flygning. Det vill Boeing öka väsentligt och har nu satsat på att senast 2030 ska de nya maskiner som levereras från flygplanstillverkaren vara möjliga att flyga på 100 procent biobränsle. Till största delen är det ett uppdrag för de stora motortillverkarna, bland andra GE, Rolls Royce och Pratt & Whitney, men lika mycket är det fråga om viljan att minska flygets klimatpåverkan. Det kommer också att krävas nya certifieringar och regelverk för att uppnå 100 procent biobränsle. Och framför allt krävs att tillverkningen tar fart.

Boeing har testflugit en Boeing 777 med 100 procent biobränsle ombord och menar att det är möjligt. Det är också förutsättningen för att klara de uppsatt klimatmålen att senast 2050 ska flygets utsläpp vara halverade jämfört med nivån 2005. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev