Skriv ut  

Fortsatt låga passagerarsiffror hos Norwegian

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 februari 2021
Knappt 75 000 passagerare. Det är de mörka siffrorna för Norwegian under januari. En bråkdel jämfört med samma månad förra året.

Januari är normalt sett en tuff månad för flygbolagen och inte blir det bättra av att det dessutom härjar en pandemi. Det märks hos Norwegian som är först ut bland de nordiska flygbolagen med siffrorna för januari: 74 224 personer flög med det norska flygbolaget under januari. Det är 96 procent färre jämfört med samma månad förra året som ju ännu inte såg effekterna av den annalkande katastrofen för flyget. Den totala kapaciteten (ASK) minskade med 98 procent och passagerartrafiken (RPK) minskade med 99 procent. Kabinfaktorn var på 35,9 procent, en minskning med 45 procentenheter.

– Pandemin fortsätter att påverka verksamheten negativt och reserestriktioner gör att färre kan eller vill resa nu, men vi hoppas och tror att det kan förändras framåt sommaren. Vi gör allt vi kan för att komma ut ur reorganiseringen som ett starkare och mer konkurrenskraftigt bolag och vi ser fram emot att kunna önska fler kunder välkommen ombord framöver, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

I genomsnitt hade Norwegian åtta flygplan i drift i januari, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. Totalt genomförde Norwegian 96,8 procent av de planlagda flygningarna i januari och punktligheten var på 90,4 procent.

De kommande månaderna, när förhoppningsvis rekonstruktionen och skuldavskrivningarna ska rulla på, blir avgörande för hur framtiden för Norwegian ser ut. Samtidigt möter flygbolaget i dagsläget en ännu tuffare konkurrens inrikes än innan Covid-19. I och med att Wizz har etablerat sig, även om kraften inte var riktigt så stor som många förutspådde, så har det ungerska flygbolaget satt en tung press neråt på biljettpriserna. Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ingen passasjerer
Skrivet av Jens, 2021-02-06 03:26:04
Klokt av Norwegian, og kutte mest mulig. Det er knapt noen passasjerer. Hvorfor SAS flyr mange ruter med 20-30% belegg, er svårt og forstå. Pengene renner ut av SAS-kassen
Anmäl inlägget
Jag dör....
Skrivet av ABC, 2021-02-05 18:14:05
Vad ska jag säga... är detta ett investeringsförslag? ??????
Anmäl inlägget
Norwegian till Malaga i april
Skrivet av RDG, 2021-02-04 22:08:47
Stackars alla kunder som gått på bluffen och köpt biljetter av Norwegian för att resa till Medelhavet redan från april. Att Norwegian skulle vara redo att starta upp sitt "låtsas"-trafikprogram om 2 månader är nonsens. Bolaget har sålt biljetter billigt för att få kontanter - inte för att flyga (naiva) kunder.
Anmäl inlägget
Lika för alla
Skrivet av IngePax, 2021-02-04 18:25:44
Det är inte bara Norwegian som flyger tomma kärror, det gör samtliga bolag.
Kanske fredagens SAS trafiksiffror är något bättre men kommer ändå vara katastrofalt dåliga.
Anmäl inlägget
VD´s kommentar
Skrivet av Ebbe, 2021-02-04 18:15:03
Man blir gråtfärdig när man läser vad VD skriver och vad han egentligen säger. När vi dumpat våra skulder och skyldigheter på andra så kommer vi bli starkare än förut! Om jag skulle göra samma sak med mina skulder och lån skulle jag bli stämd och hamna i finkan. Men jag skulle stå mig betydligt starkare ekonomiskt! Lägg ner bolaget och det NU!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn