Skriv ut  

Wizz öppnar två nya linjer till Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 mars 2021
Malmö och skavsta får en helt ny destination när Wizz Air fortsätter att växa i Sverige. Med gällande och planerad trafik flyger Wizz är nu ett 25-tal linjer till Sverige från främst östra Europa.

Wizz Air har liksom övriga flygbolag drabbats av nedgång i flygtrafiken under förra året. Cirka 80 procent av flygningarna är borta. Till skillnad från många andra flygbolag väljer Wizz att trots det fortsätta att expandera med nya linjer och nya baser, inträdet på den norska inrikesmarknaden är en del i det. Även den svenska marknaden, där en del analytiker förutspått en utveckling liknande den i Norge, alltså att Wizz kan tänkas ta upp ett antal inrikeslinjer, får regelbundna tillskott av nya linjer. Tidigare i år har flygbolaget bland annat meddelat att de startar en linje mellan Skellefteå och Gdansk och ytterligare en mellan Göteborg och Sarajevo. 

Nu är det Albanien som kopplas till det svenska linjenätet när Wizz drar igång säsongstrafik från huvudstaden Tirana till Malmö och Skavsta, flygbolagets två största hubbar i Sverige. Linjerna kommer till efter att Wizz byggt ut basen på flygplatsen i Tirana med ytterligare en A320.

Albanien tillhör inte de vanliga resemålen i Europa. Landet var länger stängt för turistresande men öppnar nu successivt. Wizz bli dock ensamma om att trafikera sträckan Malmö Airport – Tirana International Airport Nënë Tereza som blir den enda direkta flygförbindelsen mellan Öresundsregionen och Albanien.

Södra Sverige och Skåne specifikt har en stor andel invånare med rötter på Balkanhalvön och en betydande del av passagerarna förväntas vara resenärer som vill besöka släkt och vänner när världen öppnar upp. Albanien är också en växande turistdestination

Trafiken startar den 14 maj med två avgångar per vecka och den 31 maj utökas trafiken till tre avgångar per vecka med flygplanstypen A320. I och med den nya destinationen har Skavsta 16 linjer med Wizz medan Malmö har sju. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn