Skriv ut  

BRA startar trafik till Danmark

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 juni 2021
BRA återupptar satsningen utlandet som inleddes redan innan pandemin. Århus är ny destination med trafik från tre svenska städer. Trafikstart i höst.

Aarhus är Danmark näst största stad och har genom åren haft linjetrafik till och från Sverige. 
Bland annat har Sun Air of Scandinavia flugit till Bromma och Landvetter och SAS till Arlanda. Nu sällar sig BRA till den skaran och öppnar den 27 september en slinga Bromma – Landvetter – Aarhus med daglig trafik. Det är en kombination av affärs- och privatresande som skapar den marknad som BRA nu tar ett steg in på men en första utlandslansering efter att trafiken kom igång efter pandemin. Satsningen på utrikes linjer hade för övrigt inletts innan den slog till med trafik till bland annat Lyon i Frankrike.

- Det blir otroligt spännande att lansera BRA i Danmark som vår första internationella marknad efter pandemin. Att på det här sättet knyta samman de näst största städerna i Sverige respektive Danmark ger möjlighet både till utveckling av affärer samt ökad turism mellan länderna, säger BRA´s kommersiella chef Ulrika Matsgård.
Tre månader senare blir det premiär för ytterligare en linje, från Aarhus till Scandinavian Mountains Airport i Sälen. Det blir säsongstrafik med två rotationer i veckan.

- Det är ett spännande samarbete som vi nu har ingått med flygbolaget BRA. BRA har också ett starkt hållbarhetsfokus på att utveckla grönare flyg och vi ser fram emot att vara med på resan. Vi är mycket glada över att BRA har valt att starta sitt inträde på den internationella marknaden i Århus", säger Nicolai Krøyer, VD för Århus flygplats.
I och med att BRA knyter samman Bromma med Aarhus får Stockholm två linjer till den danska staden. SAS startar i augusti en linje från Arlanda. Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Byte?
Skrivet av Alex, 2021-06-06 15:05:09
Låter ju riktigt skumt att sälja biljetter som går med samma flygplan Århus-Götet-Bromma men där man ska behöva gå av? Blir det crewbyte i GOT som gör att de gjort så?
Anmäl inlägget
Ointressant produkt
Skrivet av Acer, 2021-06-05 16:13:34
Helt ointressant för STO pax att flyga till Århus med ATR och med en mellanlandning när det finns nonstop från ARN. Detr skulle isåfall vara om priset är extremt lågt.
Anmäl inlägget
Tidtabell
Skrivet av Spiltan, 2021-06-05 07:37:29
Med den tidtabell de lägger upp är linjen inte attraktiv för näringslivet som efterfrågar avgångar tidig morgon och sen eftermiddag så att besök och möten kan klaras av utan dyrbar övernattning.

Anmäl inlägget
?
Skrivet av Luktar gamla NextJet , 2021-06-04 22:34:28
Att lansera nya linjer hela tiden till obskyra platser luktar NJ gamla taktik innan dom lades ner...
Anmäl inlägget
konstigt
Skrivet av Ian, 2021-06-04 17:37:59
Man använder samma flygplan Bromma - Göteborg - Århus men inte samma flygnr vilket för att paxen måste gå av i Göteborg om man flyger från Bromma till Århus.

Varför inte samma flygnr och bara kort stop med Brommapaxen kvar? likt det BRA (Malmö Aviation) förr hade på Umeå - Bromma - Göteborg.
Anmäl inlägget
Bra.
Skrivet av FO, 2021-06-04 16:44:04
Hoppas den slingas Bromma-Göteborg-Århus så man kan resa hela vägen utan att byta flyg.
Anmäl inlägget
BRA
Skrivet av P, 2021-06-04 14:27:17
Bra att BRA tar sig an andelar på Landvetter, det känns väldigt strategiskt. Förut fanns City Airline, nu kanske vi kan räkna med ett annat svenskt bolag satsar på Sveriges andra största flygplats! Mer av detta tack!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn