Skriv ut  

Landvetter flygplats riskerar att bli utan tågstation

Notiser, Redaktionen, den 20 januari 2022
Kommunen gillade inte planerna för spårdragningen och hur flygplatsen ska få en tågstation. Nu får de inte vara med i planeringen och det kan riskera att hela projektet med en station under flygplatsen går om intet.

Landvetter flygplats har länge efterlyst en tågstation, liknande den som finns under Arlanda. Enligt planerna skulle den bli av i och med bygget av de nya stambanorna som bland annat går mellan Borås och Göteborg. Men Härryda kommun, där flygplatsen ligger, är inte överens med Trafikverket om hur spåren ska dras och hela planeringen har därför gått i stå. Trafikverket fortsätter dock arbetet men utan Härryda som nu riskerar att bli utan den järnvägsstation vid flygplatsen som är en del i framtida utvecklingen av flygtrafiken.


Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Källa.
Skrivet av Fritz Klyka, 2022-01-22 13:34:57
"Redaktionen" har som regel att inte besvara inlägg här, men gärna en källa på att GOT:s station riskerar att försvinna. Det var förvisso förslaget i det tidigare stationsalternativet, men GOT togs tillbaka i slutalternativet. Ännu en lös spekulation av "redaktionen"?
Anmäl inlägget
Kommer lösas
Skrivet av Kjell Andersson, 2022-01-21 09:10:16
Vad finns det för källa för detta? Vem påstår att stationen som trafikverket planerar för skall bort. Så här skriver Trafikverket överst på sin projektsida:

"Vi planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås via Landvetter flygplats. Den nya järnvägen ger snabbare tågresor, smidigare arbetspendling och ökad tillgänglighet till och från flygplatsen."
Anmäl inlägget
Måste lösas
Skrivet av Gh, 2022-01-20 18:04:00
Detta måste Härryda kommun lösa på något sett.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev