Skriv ut  

Dråpslag mot ryska flygbolag

Notiser, Redaktionen, den 16 mars 2022
Skatteparadiset Bermuda häver luftvärdighetsbeviset för ryska flygplan registrerade på ön. Det kan på sikt stoppa ryska flygplan från att flyga internationellt.

I dagsläget är cirka 740 ryska flygplan från bland andra Aeroflot registrerade på Bermuda, främst av skattetekniska skäl. Men nu har myndigheterna på ön i Västindien upphävt luftvärdighetsintyget för samtliga ryska flygplan. Motiveringen är att de internationella sanktionerna mot Ryssland har gett en ”betydande påverkan på möjligheterna att upprätthålla säkerhetstillsynen på ryska flygplan.” Därför kan myndigheterna inte godkänna flygplanen som ”luftvärdiga” och de får inte flygas. Det rapporterar E24.

Ryssland har svarat på det genom att registrera om dem till ryskt register. Men enligt flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs, som intervjuas av E24, innebär det att flygplanen enbart får flyga ryskt luftrum. Det skulle i så fall innebära ett dråpslag mot de stora ryska flygbolagen om de stoppas från att flyga internationellt.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Internationellt?
Skrivet av ÖB jr, 2022-03-17 11:24:24
Innefattar detta även luftrum utanför teritorialgränsen?...typ Östersjön, korridoren i Finska Viken, etc.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev