Skriv ut  

Fortsatt återhämtning på Arlanda

Notiser, Redaktionen, den 1 april 2022
Flyget fortsätter att växa. Bland annat har Ryanair och Eurowings etablerat sig på Arlanda, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

Under 2021 valde ett flertal flygbolag att storsatsa på Swedavias flygplatser, främst Arlanda Airport. Finnair och Ryanair har etablerat baser på Arlanda och under 2022 gör Eurowings detsamma. 

-  Även våra stora och mer etablerade flygbolagskunder såsom SAS, BRA och Norwegian stod under andra halvan av 2021 för stora nysatsningar”, skriver vd och koncernchef Jonas Abrahamsson i sitt vd-ord i samband med Swedavias årsredovisning.
Mycket talar för en fortsatt återhämtning i flygresandet men det finns osäkerheter.

- Vår bedömning är att det stora uppdämda resebehovet kommer att leda till en förnyad och stark återhämtning under de kommande månaderna och sommaren. Det är ännu för tidigt att förutspå vilka konsekvenser kriget i Ukraina får för flygmarknaden, men dessa bleknar alldeles oavsett i ljuset av den mycket svåra humanitära situation som uppstått. Ingenting är viktigare än att detta krig upphör och att lidandet som det orsakar kan begränsas,” skriver Jonas Abrahamsson.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn