Skriv ut  

Ryanair: Det är för billigt att flyga

Notiser, Redaktionen, den 15 juli 2022
Biljettpriserna i flygbranschen är för låga. Nu har till och med Michael O’Leary konstaterat det och flaggar för dyrare biljetter hos Ryanair.

Det är inte så många år sedan som Michael O-Leary, Ryanairs vd, slog fast i framtiden skulle flygbiljetterna inte kosta något. Istället skulle flygbolaget tjäna pengar på olika typer av kringtjänster och försäljning ombord.
 
Men nu låter det annorlunda: Det är för billigt att flyga, menar han och tycker att det är ”absurt” att tågbiljetten från London till flygplatsen Stansted är dyrare än vad det kostar att flyga från samma flygplats till Dublin. Det kan jämföras med taxiresan mellan Stockholm och Arlanda som i vissa fall kostar lika mycket som en tur och retur till just Stansted.
Alltså måste Ryanair höja biljettpriserna, från dagens snittpris 40 euro per biljett till 50 och kanske 60 euro, menar O’Leary. Inga stora summor alltså, men det lär hjälpa upp lönsamheten per passagerare som faktiskt är lägre än hos andra lågkostnadsällskap som Wizz och easyjet.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@frans otto sjöbuse
Skrivet av Danne, 2022-07-19 17:58:41
Menar du att en B738 (för att ta en av de vanligaste på dessa rutter som ett exempel) kostar 400 kronor per stol för en tvåtimmars flygresa? 400 SEK x 180 passagerare (yes, jag vet att det finns olika konfigurationer) = 72 000 SEK? Den summan täcker inte ens kostnaden för att flyga till Göteborg, än mindre London.
Anmäl inlägget
inse den bistra rådande verkligheten.
Skrivet av frans otto sjöbuse, 2022-07-17 11:55:43
Ett flygplans drifts kostnad är ca 200 sek per stol och timme. En London resa 2 tim kostar alltså ca 400 att producera, lite upp och ner beroende på bränslepriset, men det förutsätter att flyget är fullt ut till sista platsen
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev